Annonce
Trekantområdet

Padlock Chain fejrer sølvbryllup med koncert og overraskelser

De fire medlemmer af Padlock Chain, Christian Mørch, Kenneth Madsen, Lars Dreymann og Peter Friis Autzen, har holdt sammen i 25 år. Det fejres på Tøjhuset lørdag 18. januar 2020. Her ses de på scenen under Jelling Musikfestival 2019. Foto: Frank Nielsen
Skrammelrock-orkestret markerer deres første 25 år sammen med en usædvanlig koncert på Tøjhuset.
Annonce

Fredericia: Når Padlock Chain 18. januar 2020 rusker Tøjhuset igennem med deres skrammelrock, bliver det en ganske særlig aften.

Orkestret kan i 2020 nemlig fejre 25 års jubilæum. 25 år med den samme kærlighed til rock. 25 år med de samme fire venner. 25 år uden en eneste udskiftning.

- Ja, og 25 år med de samme numre. Der er i hvert fald stadig nogle tilbage fra de helt oprindelige sætlister. Det opdagede vi, da Kenneth for nylig fik ny bas-kuffert, og nogle af de gamle sætlister faldt ud – sammen med et kassettebånd, ingen af os har turde lytte…, siger forsanger Peter Friis Autzen på Tøjhusets hjemmeside.

Det betyder, at koncerten i Tøjhuset bliver Padlock Chains sølvbryllup. Og det skal fejres.

- Vi indleder The Very Extremely Huge Big Fantastic Tremendous Silverwedding Tour med åbningskoncerten på Tøjhuset. Med det navn forventer vi, at turnéen vil føre os rundt i hele verden i løbet af 2020 og 2021. Eller i hvert fald mindst til Taulov eller Bredstrup-Pjedsted. Men ingen skal tro, at tur-kulleren får os til at glemme, hvor det hele startede: En koncert på Det Bruunske Pakhus 23. marts 1996 – året efter at bandet fandt sammen i dets nuværende form, siger Peter Friis Autzen.

Han lover, at bandet har planlagt en række overraskelser til aftenen.

Padlock Chain har tradition for at åbne Tøjhusets vintersæson med en koncert i januar. Her er de fotograferet af Joan Barløse i januar 2019.
Annonce

Afslappet med fuld energi

Padlock Chain har altid haft en uhøjtidelig tilgang til det at spille rock.

- Det handler om energien. Og om at have noget sammen – både os fire med hinanden og med publikum. Helt uden pjat: At spille sammen, så det det spiller sammen med publikum… Ja, så spiller det sgu!! Det er stærkt vanedannende og ikke noget, man bare lige går væk fra. Vi har i hvert fald ikke kunne stoppe, siden vi begyndte. Og vi kan stadig huske den første aften på Pakhuset: En blandt publikum råbte hele aftenen på Tom Petty. Huset løb tør for fadøl. Og Christian havde købt sit helt nye trommesæt til netop den aften – det samme sæt han stadig spiller på, siger Peter Friis Autzen.

Undervejs i de 25 år har bandet haft adskillige store oplevelser – nogle af dem på meget små spillesteder, nogle af dem på store.

- Vi spillede engang på en bodega i Kerteminde, hvor publikum trak ind i nabolokalet – hvor baren lå – og lukkede døren ind til os, så vi var mutters alene. Men bodegaen hyrede os alligevel igen og igen – vi gav jo travlhed i baren. På Hollywood Hardrock spillede vi, så husets store spejlkugle faldt ned – heldigvis uden at ramme nogen. På Super Rally fyldte vi et 5.000 mand stort telt og gik så langt over tid, at næste band var rasende og nær havde trukket stikket. Vi har spillet til private fester, der er gået helt amok. Vi har spillet i nabolokalet til fiiine bryllupper, hvorfra gæsterne langsomt sivede ind til vores skrammelrockfest og lod deres egen, mere formelle og kedelige fest løbe ud i sandet – selv brudeparret overgav sig til skrammelrocken. Vi har oplevet alle tænkelige former for tekniske sammenbrud på scenen og på vejen dertil. Vi har stået skulder ved skulder, hvis der var øretæver i luften. Vi har haft oplevelser, der fik os til at grine, indtil det gjorde ondt i maven. Og vi her haft oplevelser, som vi først kunne grine af mange år senere. Det har fananeme været fedt. Og vi er ikke færdige endnu – tværtimod: Vi er lige startet, siger Peter Friis Autzen.

Orkestret, der betegner sig selv som et skrammerockband, går på scenen klokken 21. Dørene åbnes klokken 19:30 - ikke før. Entréen er på minus fem kroner, og forsalg er ikke muligt.

I anledning af sølbrylluppet oplyser orkestret, at folk, der ønsker at holde tale eller som har skrevet en sang, kan skrive sig på listen i døren.

Padlock Chain rockinviede Eksercerhuset, da de varmede op for Magtens Korridorer. Her ses de dog i huset under en senere focert. Foto: Ole Sejrup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Udvalg vrager planer for 180 meter høje møller i Tjæreborg Enge: Byråd skal dog træffe den endelige beslutning

Annonce