Annonce
Varde

Pagodens burger fik en sølvmedalje: Ølgod-restaurant har Danmarks anden bedste burger

Thomas Møbjerg fra Spisehuset Pagoden i Ølgod smiler, selvom han er skuffet over en sølvmedalje i Danmarks bedste burger-konkurrencen. Han er med for at vinde. Foto: Tatjana Johnsson

Ølgod: Restaurant Pagoden på torvet i Ølgod har været med i en konkurrence, hvor Danmarks bedste burger skulle findes. 18. september endte Pagodens burger med at få en flot sølvmedalje kun overgået af restaurant Lazy Dog i Sønderborg, der fik 3.018 personlige stemmer. Ølgod tabte med 47 stemmer og fik 2.971 personlige sms stemmer, efterfulgt af Café Razz i Middelfart på tredjepladsen med 1.295 stemmer.

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke er skuffet. Vi lå meget tæt lige til tyve minutter i 12, hvor konkurrencen sluttede. Der stak det lidt af for Sønderborg, siger kok og indehaver af Pagoden i Ølgod Thomas Møbjerg og tilføjer:

- Vi er stadig med i konkurrencen om "Danmarks bedste bøfsandwich" og håber også på at få lov til at være med i konkurrencen "Landets bedste gris på gaflen". Der er ikke de store hemmeligheder i vores tilgang til mad. Det handler om at lave det hele fra bunden af.

Der var en del diskussion i opløbet om 229 stemmer, som vinderen i Sønderborg fik via en konkurrence på Facebook. Næste år vil man ikke kunne vinde præmier, hvis man laver en konkurrence for at få flere ind og stemme på en bestemt burger, lyder det fra arrangørens hjemmeside, "Opdag Danmark".

Link til konkurrencen med en en top ti-liste over Danmarks bedste burgere: https://www.opdagdanmark.dk/danmarks-bedste-burger/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce