Annonce
Varde

Pagodens burger fik en sølvmedalje: Ølgod-restaurant har Danmarks anden bedste burger

Thomas Møbjerg fra Spisehuset Pagoden i Ølgod smiler, selvom han er skuffet over en sølvmedalje i Danmarks bedste burger-konkurrencen. Han er med for at vinde. Foto: Tatjana Johnsson

Ølgod: Restaurant Pagoden på torvet i Ølgod har været med i en konkurrence, hvor Danmarks bedste burger skulle findes. 18. september endte Pagodens burger med at få en flot sølvmedalje kun overgået af restaurant Lazy Dog i Sønderborg, der fik 3.018 personlige stemmer. Ølgod tabte med 47 stemmer og fik 2.971 personlige sms stemmer, efterfulgt af Café Razz i Middelfart på tredjepladsen med 1.295 stemmer.

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke er skuffet. Vi lå meget tæt lige til tyve minutter i 12, hvor konkurrencen sluttede. Der stak det lidt af for Sønderborg, siger kok og indehaver af Pagoden i Ølgod Thomas Møbjerg og tilføjer:

- Vi er stadig med i konkurrencen om "Danmarks bedste bøfsandwich" og håber også på at få lov til at være med i konkurrencen "Landets bedste gris på gaflen". Der er ikke de store hemmeligheder i vores tilgang til mad. Det handler om at lave det hele fra bunden af.

Der var en del diskussion i opløbet om 229 stemmer, som vinderen i Sønderborg fik via en konkurrence på Facebook. Næste år vil man ikke kunne vinde præmier, hvis man laver en konkurrence for at få flere ind og stemme på en bestemt burger, lyder det fra arrangørens hjemmeside, "Opdag Danmark".

Link til konkurrencen med en en top ti-liste over Danmarks bedste burgere: https://www.opdagdanmark.dk/danmarks-bedste-burger/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Palle og de udstoppede fugle

Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce