Annonce
Varde

Pagodens burger fik en sølvmedalje: Ølgod-restaurant har Danmarks anden bedste burger

Thomas Møbjerg fra Spisehuset Pagoden i Ølgod smiler, selvom han er skuffet over en sølvmedalje i Danmarks bedste burger-konkurrencen. Han er med for at vinde. Foto: Tatjana Johnsson

Ølgod: Restaurant Pagoden på torvet i Ølgod har været med i en konkurrence, hvor Danmarks bedste burger skulle findes. 18. september endte Pagodens burger med at få en flot sølvmedalje kun overgået af restaurant Lazy Dog i Sønderborg, der fik 3.018 personlige stemmer. Ølgod tabte med 47 stemmer og fik 2.971 personlige sms stemmer, efterfulgt af Café Razz i Middelfart på tredjepladsen med 1.295 stemmer.

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke er skuffet. Vi lå meget tæt lige til tyve minutter i 12, hvor konkurrencen sluttede. Der stak det lidt af for Sønderborg, siger kok og indehaver af Pagoden i Ølgod Thomas Møbjerg og tilføjer:

- Vi er stadig med i konkurrencen om "Danmarks bedste bøfsandwich" og håber også på at få lov til at være med i konkurrencen "Landets bedste gris på gaflen". Der er ikke de store hemmeligheder i vores tilgang til mad. Det handler om at lave det hele fra bunden af.

Der var en del diskussion i opløbet om 229 stemmer, som vinderen i Sønderborg fik via en konkurrence på Facebook. Næste år vil man ikke kunne vinde præmier, hvis man laver en konkurrence for at få flere ind og stemme på en bestemt burger, lyder det fra arrangørens hjemmeside, "Opdag Danmark".

Link til konkurrencen med en en top ti-liste over Danmarks bedste burgere: https://www.opdagdanmark.dk/danmarks-bedste-burger/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Annonce