Annonce
Esbjerg

Palæ-projekt i Sædding på vej til bedømmelse hos borgerne

Plan & Miljøudvalget er ikke fan af de udvendige trapper på byggeprojektet på den gamle posthus-grund i Sædding, men ellers falder projektet helt i udvalgets smag. Illustration: Arkitektladen.
Plan & Miljøudvalget melder grønt lys - planerne for 24 luksusboliger samt kontor-erhverv på den tidligere posthus-grund ved Ådalsparken i Sædding på vej i offentlig høring.
Annonce

Esbjerg Kommune: Det nye lejlighedsprojekt, ”Postparken”, på den tidligere posthusgrund på hjørnet af Ådalsparken og Gudenåvej, bliver sendt direkte i offentlig høring.

Det har et enigt Plan & Miljøudvalg besluttet på et møde tirsdag.

Som tidligere omtalt i JydskeVestkysten er det tidligere tæppehandler Sten H. Bengtsen og hustru Dorit Bjerre Bengtsen, der står bag og i forhold til udformningen af byggeriet har ladet sig inspirere af deres egen palæ-lignende villa på Sædding Strandvej.

Parret ønsker at opføre 24 lejligheder på mellem 100 og 140 kvadratmeter, og til kommunen har Sten Bengtsen oplyst, at der er tale om etageboliger og erhverv i op til fire etages højde og med en bebyggelsesprocent op til 70 på den 5.000 kvadratmeter store grund.


Alt i alt et spændende byggeri, der givetvis kan gå hen og blive populært.

Udvalgsformand Karen Sandrini (S).


- Vi kan sende forslaget til kommuneplanændring og lokalplan i offentlig høring. Byggeriet ser fint ud, men da ejendommen er beliggende ud til veje og tæt på et erhvervsområde, skal der foretages støjberegninger, selv om man umiddelbart bygger sig ud af eventuelle støjgener.  Vi har en enkelt mindre ting til byggeriet - vi ønsker, at de udvendige trapper søges integreret i byggeriet. Men det tager forvaltningen en snak med bygherre om. Alt i alt et spændende byggeri, der givetvis kan gå hen og blive populært, siger udvalgsformand Karen Sandrini (S).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Annonce