Annonce
Vejen

Palle undrer sig: Hvorfor er fartgrænsen blevet sænket på et længere stykke af Gestenvej

Normalt er det kun en kort strækning ved motorvejen, der har en hastighedsbegrænsning på 60 km/t. Men i forbindelse med Energinets byggeri af en stor omformerstation ved Revsing, er hastighedsbegrænsningen midlertidigt udvidet helt ud til Vandmøllevej. Baggrunden har været hensyn til trafiksikkerheden, fordi der ved byggeriet er meget arbejdskørsel. Foto: Google Maps
JydskeVestkystens Vejen-redaktion har modtaget et spørgsmål fra en læser. Han undrer sig over, at der nu på en meget længere strækning end tidligere på Gestenvej er lavet en hastighedsbegrænsning på 60 km/t.

Spørg redaktionen: ”Jeg undrer mig over, at fartgrænsen på Gestenvej nord for Vejen er lavet om til 60 km/t fra omkring motorvejen og helt til forbi byggeriet ved den nye energistation. Og selvfølgelig også i modsat retning. Men ved indkørslen til Gesten omkring det tidligere plejehjem må man køre 80 km/t. Omkring byen 80 km/t og ude på landet 60 km/t?”

Sådan lyder et spørgsmål, som JydskeVestkystens redaktion i Vejen har fået fra Palle Sørensen.

Redaktionen gik derfor i gang med at finde et svar – og fik det af Anders H. L. Pedersen, der er projekt- og trafiksikkerhedskoordinator hos Vejen Kommune.

- Det er korrekt, at hastigheden på Gestenvej, mellem motorvejen og Vandmøllevej, midlertidigt er reduceret til 60 km/t. Hastighedsreduktionen skyldes arbejdskørsel til Viking Link (byggeriet af Energinets store omformerstation, red.). Her har vi efter dialog med Syd- og Sønderjyllands Politi vurderet, at det af hensyn til trafiksikkerheden var nødvendigt at reducere hastigheden, skriver Anders H. L. Pedersen i sit svar. Han fortsætter:


Hastighedsreduktionen skyldes arbejdskørsel til Viking Link (byggeriet af Energinets store omformerstation, red.). Her har vi efter dialog med Syd- og Sønderjyllands Politi vurderet, at det af hensyn til trafiksikkerheden var nødvendigt at reducere hastigheden.

Anders H. L. Pedersen, projekt- og trafiksikkerhedskoordinator, Vejen Kommune


- Trafiksikkerhedsmæssigt er det således mindre heldigt, at trafikken til/fra byggepladsen krydser en dobbeltrettet cykelsti, ligesom pludselig stillestående trafik i forbindelse med svingning kan resultere i uheld med bagendekollision. For at undgå at trafikken på Gestenvej inden for få 100 meter skulle op og ned i hastighed, blev det besluttet at forlænge den lokale hastighedsreduktion omkring motorvejen.

Han fortæller videre, at så snart arbejdet med Viking Link er afsluttet, vil hastigheden på Gestenvej igen alene være reduceret omkring motorvejen. Arbejdet forventes at være afsluttet inden sommeren 2024.

Ved Gesten er hastigheden reduceret på strækningen forbi de to vejkryds Gestenvej/Andstvej/Krogslundvej og Gestenvej/Hovedgaden/Ø. Gesten Skovvej.

- Her skyldes hastighedsreduktionen dårlig oversigt.

Anders H. L. Pedersen fortæller, at beslutning om lokale hastighedsreduktioner iøvrigt træffes i henhold til ”Bekendtgørelse om lokale hastighedsgrænser” af politiet efter forhandling med vejmyndigheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Kolding

Beslutning om at lukke SFO'er i ferier droppes fuldstændigt: Embedsmænd beklager fejl

Annonce