Annonce
Sydjylland

Paludan dropper Sønderjylland: Ville ikke være forsvarligt

Rasmus Paludan stiller op i Sjællands Storkreds. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Stram Kurs-leder Rasmus Paludan har droppet at stille op i Sydjyllands Storkreds. Han vil i stedet stille op i Sjællands Storkreds. Årsagen er, at han ikke vil være i stand til at møde op til debatter i Syd- og Sønderjylland.

Valg: Lederen af Stram Kurs Rasmus Paludan har droppet at tage den direkte kamp mod Pernille Vermund (NB) og Kristian Thulesen-Dahl (DF). Han har valgt ikke at stille op i Sydjyllands Storkreds. Han stiller i stedet op i Sjællands Storkreds.

- Det endte med at blive geografiske årsager. Jeg kan ikke nå at deltage i de vælgermøder i Sydjylland, som jeg burde indtage. Jeg kan ikke byde de gode patrioter i Haderslev, Esbjerg, Tønder, Aabenraa, Sønderborg og andre steder at stille op i deres storkreds uden at komme til møderne.

- Med det sikkerhedsopbud der er nu, er det ikke logistisk forsvarligt at gøre det nu, for det vil der ikke være mulighed for. Så af respekt for, at man skal dedikere sig der, hvor man stiller op, stiller jeg ikke op i Sydjyllands Storkreds, siger han.

Stram Kurs

  • Rasmus Paludan og Stram Kurs har fået opmærksomhed gennem flere demonstrationer, hvor partilederen blandt andet har brændt koraner af og ytret rabiate holdninger om islam.
  • Partiet blev stiftet i 2017 og går ind for forbud mod islam i Danmark.Støtten til og opmærksomheden omkring Stram Kurs er vokset betragteligt, siden der som følge af Paludans demonstrationer på Nørrebro 14. april opstod massive uroligheder.
  • To meningsmålinger fra Megafon og Voxmeter har den seneste uge præsenteret meningsmålinger, der viser, at Stram Kurs kan være på vej mod Folketinget. Mens Megafon-målingen giver Stram Kurs 2,7 procent af stemmerne, viser den seneste voxmeter-måling en tilslutning på 2,4 procent.
  • Målingerne skal dog tages med et gran salt. Den statistiske usikkerhed er på henholdsvis på 1,1 og 0,9 procentpoint, og dermed er det ikke sikkert, at partiet ligger over spærregrænsen, der lyder på to procent af stemmerne.

Jysk kandidat

Rasmus Paludan har tidligere over for JydskeVestkysten fortalt, at han overvejede at stille op i Sydjyllands Storkreds for at tage kampen op imod Pernille Vermund og Thulesen Dahl. Onsdag mistede han sin eneste sydjyske kandidat, Kim Holmgaard Madsen, der forlod Stram Kurs mindre end 24 timer, efter at han var blevet præsenteret som folketingskandidat. Årsagen var, at Paludan ikke kunne garantere Kim Holmgaard Madsen en plads som spidskandidat i Syd- og Sønderjylland.

Rasmus Paludan fortæller, at han fredag forventer at kunne præsentere en spidskandidat til Sydjyllands Storkreds. Han ønsker ikke at fortælle om mulige kandidater. Men han håber at kunne opstille tre til fire sydjyske kandidater og garanterer, at det i hvert fald bliver en jysk kandidat, der bliver opstillet som spidskandidat i Sydjyllands Storkreds.

Annonce
Haderslev For abonnenter

Kørelærer snød køreskolen: Elever satte penge for køretimer direkte ind på lærerens eller hans kone konto

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Stor vognmand lander rekordregnskab på over 23 mio. kroner i kølvandet på politianmeldelse og sager om løndumping

Esbjerg For abonnenter

Vores madanmelder giver seks stjerner til klassisk badehotel: Maden er i top, betjeningen er i særklasse og indretningen er lige i øjet – det er rejsen værd

Varde For abonnenter

Chokeret Julie tog sig af dement kvinde, der gik forvirret rundt i midtbyen og ledte efter kørelejlighed til grænsen: - Jeg fik at vide, at jeg bare skulle lade hende gå

Erhverv For abonnenter

Populær campingplads tjente millioner trods byggeprojekter: - Anne og Jonas har haft én uges ferie i fem år

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Varde For abonnenter

Omstridt dyrepark kendt delvist skyldig i at overtræde lov om velfærd for dyr og i at ignorere myndighedernes krav om byggestop

Aabenraa For abonnenter

Steen fik den bedst tænkelige fødselsdagsgave: Efter tre års kamp med kommunen kan han nu få livet tilbage

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Sydjylland

André gav sin mobber et knæ i ansigtet: Blev første gang smidt ud af skolen i 3. klasse - nu vil han lægge årti med vold og stoffer bag sig

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Haderslev

Det kan blive svært at finde en seng i pinsen: Store begivenheder sætter pres på hotellerne

Kultur For abonnenter

Duran Duran kæmpede forgæves mod festivalkulden: Simon Le Bon kunne tø sin stemme op men ikke publikum

Vejen

Der bliver ingen handel med vej ved populært marked: Kommunen afviser at sælge

Annonce