Annonce
Sydjylland

Paludan overvejer at stille op i Syd- og Sønderjylland: Vermund byder velkommen

Nye Borgerliges leder, Pernille Vermund, ærgrer sig ikke over, at Rasmus Paludan angiveligt overvejer at stille op i Syd- og Sønderjylland. Også selvom han kan stjæle nogle af Nye Borgerliges stemmer ved det kommende folketingsvalg. Arkivfoto: Jacob Schultz.
Leder af Stram Kurs Rasmus Paludan overvejer at stille op i Syd- og Sønderjylland, hvor han vil skulle tage kampen op mod blandt andet Pernille Vermund (NB) og Kristian Thulesen Dahl (DF). Vermund frygter dog ikke den mulige nye konkurrence om specielt de sønderjyske stemmer.

Valg: Vælger den yderliggående islamkritiker Rasmus Paludan at stille op i Sydjyllands Storkreds, vil det langt fra være sikkert, at det vil skade Nye Borgerliges valg i det syd- og sønderjyske. Sådan lyder meldingen fra Nye Borgeliges leder Pernille Vermund, efter at Paludan, der er leder af partiet Stram Kurs, i flere medier har åbnet op for, at han overvejer at tage kampen op med Vermund og Thulesen Dahl. Om sit valg af opstillingskreds fortalte Paludan lørdag til DR, at:

- Jeg har ikke besluttet mig endnu. Men Sønderjylland er nærliggende, fordi min slægt stammer derfra, og jeg ved, at mange sønderjyder ved, hvordan det er at være under fremmed overherredømme.

Han påpegede dog også, at han overvejer at stille op i Sjællands Storkreds, da han bor på Sjælland.

Stram Kurs

Lørdag opnåede det yderliggående islamkritiske parti Stram Kurs nok vælgererklæringer til at blive opstillet til det kommende folketingsvalg.

Rasmus Paludan og Stram Kurs har fået opmærksomhed gennem flere demonstrationer, hvor partilederen blandt andet har brændt koraner af og ytret rabiate holdninger om islam.

Partiet blev stiftet i 2017 og går ind for forbud mod islam i Danmark.

I april blev han idømt 14 dages betinget fængsel for racisme. Han har anket dommen.

Hilser velkommen

Udsigt til mere konkurrence på den politiske højrefløj i Syd- og Sønderjylland får dog ikke Vermund til at ryste i bukserne.

- Jeg tager det, som det kommer. Nu må vi se, når han beslutter sig. Det er ikke noget, der generer mig. Jeg tænker, at der er mange andre, jeg skal debattere med, og jeg debatterer meget gerne med Paludan også, siger formanden, der anerkender, at det kan betyde, at nogle vælgere vil stemme på Stram Kurs på bekostning af Nye Borgerlige.

- Det kan det sagtens betyde. Det kan også tage stemmer fra andre, og det kan få folk op af sofaen, som ellers ikke har stemt, siger hun.

Pernille Vermund har tidligere udtalt, at hun hellere ser Stram Kurs i Folketinget end eksempelvis Socialdemokratiet. Hun afviser dog, at hun og Paludan vil indgå i en form for alliance i løbet af valgkampen. Hun afviser desuden, at Nye Borgerlige vil skærpe den indvandrerkritiske politik, efter at Stram Kurs er anmeldt som opstillingsberettiget til folketingsvalget efter at have indsamlet mere end 20.109 vælgererklæringer. Til gengæld kan det betyde, at valgkampen til Nye Borgerliges glæde i endnu højere grad vil handle om udlændingepolitik.

- Jeg hilser ham i det hele taget velkommen generelt, siger hun.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Rasmus Paludan, da han ikke er vendt tilbage på JydskeVestkystens henvendelser.

Annonce
Haderslev For abonnenter

Kørelærer snød køreskolen: Elever satte penge for køretimer direkte ind på lærerens eller hans kone konto

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Stor vognmand lander rekordregnskab på over 23 mio. kroner i kølvandet på politianmeldelse og sager om løndumping

Esbjerg For abonnenter

Vores madanmelder giver seks stjerner til klassisk badehotel: Maden er i top, betjeningen er i særklasse og indretningen er lige i øjet – det er rejsen værd

Varde For abonnenter

Chokeret Julie tog sig af dement kvinde, der gik forvirret rundt i midtbyen og ledte efter kørelejlighed til grænsen: - Jeg fik at vide, at jeg bare skulle lade hende gå

Erhverv For abonnenter

Populær campingplads tjente millioner trods byggeprojekter: - Anne og Jonas har haft én uges ferie i fem år

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Varde For abonnenter

Omstridt dyrepark kendt delvist skyldig i at overtræde lov om velfærd for dyr og i at ignorere myndighedernes krav om byggestop

Aabenraa For abonnenter

Steen fik den bedst tænkelige fødselsdagsgave: Efter tre års kamp med kommunen kan han nu få livet tilbage

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Sydjylland

André gav sin mobber et knæ i ansigtet: Blev første gang smidt ud af skolen i 3. klasse - nu vil han lægge årti med vold og stoffer bag sig

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Haderslev

Det kan blive svært at finde en seng i pinsen: Store begivenheder sætter pres på hotellerne

Kultur For abonnenter

Duran Duran kæmpede forgæves mod festivalkulden: Simon Le Bon kunne tø sin stemme op men ikke publikum

Vejen

Der bliver ingen handel med vej ved populært marked: Kommunen afviser at sælge

Annonce