x
Annonce
Sønderborg

Paludan talte med folk på rådhustorvet

Det var lidt som en rockstjerne, der kom til Sønderborg tirsdag. Mange børn og unge fik selfies med You-tube fænomenet og politikeren Rasmus Paludan. Det meste forløbe fredeligt og roligt.

Sønderborg: Efter en sejr i byretten gik advokat og politiker Rasmus Paludan tirsdag eftermiddag en tur på Rådhustorvet i Sønderborg. Mens folk nød et stjerneskud, en caféburger eller en gang nachos med øl og cola - ja, så talte den islam-fjendske partileder for Stram Kurs. Der kom hurtigt en flok på 150-200 især unge og store børn, men alle aldre var repræsenteret. De fleste lignede og lød som tilhængere, mens der også var en flok, der bestemt ikke brød sig om ham.

Han havde ingen megafon, så det var kun der nærmeste, der kunne høre, hvad han talte om. Men det var det sædvanlige om muslimer, der skal ud af Danmark - og alle de "muslimske lortelande".

- Jo er kommet til Sønderborg, fordi jeg desværre ikke kunne komme her i april, som planlagt. Fordi der var en konkret trussel imod mig, sagde Rasmus Paludan. Han ville have demonstreret i Sønderborg i april før folketingsvalget i juni, da han fik cirka 1000 stemmer i Sønderborg-kredsen.

Konstant lod han sig villigt fotografere sammen med børn, unge og voksne. Med sig havde han flere, der optog det næsten to timer lange møde med sønderborgerne.

- Rasmus - er du homoseksuel. For hvis du er det, så er du en minoritet, ligesom muslimerne er en minoritet. Vil du behandles, som du behandler dem? Råbte en mand og gik. Han fik heller ikke et svar.

Annonce

Jeg har tænkt mig at fortsætte med at rejse rundt og møde folk og demonstrere. Det vil jeg gøre lige indtil næste valg.

Rasmus Paludan, partileder for Stram Kurs

Mand ført væk

Rasmus Paludan har i flere år rejst rundt for at tale med danskerne, og uden at pakke noget ind givet udtryk for sin indædte modstand mod muslimer - som han ikke mener hører til i Danmark. Han har længe været beskyttet af Politiets Efterretnings Tjeneste - PET - og der var da også en flok PET-folk med ham på Rådhustorvet.

- Jeg har tænkt mig at fortsætte med at rejse rundt og møde folk og demonstrere. Det vil jeg gøre lige indtil næste valg, og det har jeg også gjort længe før, der var valgkamp, sagde Rasmus Paludan.

Mødet på Rådhustorvet forløb stort set uden ballade - kun da en ung mand ikke ville fotograferes af en fotograf, gik det lidt voldsomt for sig. En af PET-folkene måtte føre den unge mand væk fra Rådhustorvet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Forældre fra Esbjerg tør ikke at sende børnene afsted: - Mine børn skal ikke være forsøgskaniner

Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce