Annonce
Haderslev

Pamhule Skov blev ikke vild skov denne gang: - Men den står højt på listen

Skovene ved Fussingø i nærheden af Randers blev i 2020 udnævnt til naturnationalpark. Nu er der fundet tre nye, men Pamhule Skov var ikke iblandt. Arkivfoto: Annelene Petersen

HADERSLEV:  Pamhule Skov og Hindemade står højt på listen over nye naturnationalparker hos de radikale på Christiansborg. Derfor vil det radikale byrådsmedlem Børge Koch arbejde mere intensivt på, at det lykkes.

Det siger han, efter at regeringen og dens støttepartier torsdag morgen satte navn på endnu tre naturnationalparker. Pamhule Skov inklusive Hindemade var ikke en af de tre, men efter torsdag at have været i kontakt med partifællerne på Christiansborg har han "en klar forventning" om, at Haderslev kommer med i næste ombæring.

I sommeren 2020 blev Fussingø ved Randers og Gribskov i Nordsjælland udnævnt som de første naturnationalparker. Målet er 15 parker.

Annonce

Naturnationalparker er områder med urørt skov, et rigere dyreliv og udsigtstårne. De skal ikke forveksles med naturparker som Mols Bjerge, hvor der kan drives landbrug og skovdrift, og forventningen er, at de nye naturnationalparker bliver beskyttede vildmarker, hvor naturen lever på egne præmisser.

Børge Koch er i løbende kontakt med sin partifælle, Zenia Stampe, der sidder med ved forhandlingerne. Regeringen og støttepartierne afsatte i 2020 888 millioner til parkerne, der skal øge biodiversiteten og redde de dyre- og plantearter, mange frygter er ved at uddø.

De tre nye naturnationalparker skal ligge i Almindingen på Bornholm samt ved Stråsø og Tranum i Vest- og Nordjylland.

Blandt andre Rune Engelbreth Larsen, der sidder i hovedbestyrelsen for Danmarks Naturfredningsforening og i 2017 udgav bogen ”Vildere vidder i dansk natur” har argumenteret for, at Pamhule Skov og Hindemade bliver en af de 15 naturnationalparker.

Bliver det resultatet skal der indgås lokale forhandlinger om brugen af parken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce