Annonce
Tønder

Pandekageløbet er vokset i størrelse

Pandekageløbet er vokset i størrelse. Arkivfoto: Timo Battefeld

Møgeltønder: Pandekageløbet, der sidste år blev afviklet for første gang i og ved Møgeltønder, er vokset i størrelse. I januar meldte arrangør Karen Svendsen udsolgt med 150 løbere, men på grund af stor efterspørgsel valgte hun og medarrangør Lone Petersen efterfølgende at tage flere med. Nu er der udsolgt med 220 løbere, som kan begive sig ud på en af de tre distancer 10,6 kilometer, et halvmaraton eller et fuldt maraton.

Løbet starter og slutter ved Karen Svendsens hus på H. C. Davidsens Vej.

- Jeg glæder mig helt vildt, fortæller Karen Svendsen, der synes, det er "megafedt", at så mange kommer hjem til hende.

Hun har god hjælp på dagen.

- Jeg har jo simpelthen også bare verdens bedste naboer, der tager godt imod dem. Der låner vi toiletter, fortæller Karen Svendsen, der tilføjer, at naboerne også fungerer som hjælpere.

- Jeg mener selv, jeg bor i verdens bedste by, fortæller hun forud for løbet, der blandt andet går gennem slotsparken i Møgeltønder.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce