Annonce
Kolding

Pandemiens benspænd blev en inspiration

Corona-pandemiens påvirkning på samfundet indgår i de studerendes afgangsprojekter fra Designskolen Kolding. Foto: Designskolen Kolding.
Med COVID-19 som bagtæppe præsenterer Museet på Koldinghus udstillingen "Look Don't Touch" med flere end 100 afgangsprojekter fra Designskolen Kolding.
Annonce

Kolding: Årgang 2020 på Designskolen Kolding afslutter deres uddannelse og springer i skyggen af en pandemi ud som designere.

Corona-pandemien præger afgangsprojekterne, men også været en inspiration for de knap 150 nyslåede bachelorer og kandidater fra Designskolen Kolding, idet den var med til at sætte designernes metode i spil hos de studerende. Resultatet deraf er udstillingen "Look Don't Touch", som vises på Museet på Koldinghus fra den 18. september.

Annonce

Smil bag mundbind

Afgangsprojekterne bærer præg af hele corona-situationen. Det har været magtpåliggende for modedesigner Martha von Guenther at inkludere mundbindet i sin tøjkollektion, mens det fik kommunikationsdesigner Eszter Marie Kristensen Szabo til at skabe tegninger og animationer til de hudsultne på Instagram med blandt andet en fiktiv dating-app og en sanseguide til mennesker uden kæledyr.

For legedesigner Johanne Ib har det været det at gøre madoplevelser meningsfulde, der fyldte med henblik på at styrke kontakten mellem mennesker. Her brugte hun epidemien som afsæt for arbejdet med nye madfællesskaber.

Annonce

Et kreativt vendepunkt

Rektor for Designskolen Kolding og professor i psykologi, Lene Tanggaard, er som forsker i kreativitet dykket ned i, hvordan det påvirker evnen til at skabe, når man udsættes for benspænd som corona-pandemien.

- Under corona-epidemien har ikke kun de studerede skulle genopfinde sig selv. Erhvervsdrivende har måttet finde nye forretningsmetoder, undervisningen er gået online, vi holder fredagsbar med venner og kolleger over Zoom. Kort sagt, vi har været udsat for et enormt kreativt benspænd. Der er tale om et sammenbrud i radikal forstand, som på ingen måde er ønskeligt, men som også udfordrer os positivt på, hvordan vi normalt gør tingene. Krise betyder i virkeligheden vendepunkt. Og det er netop det punkt, designere tager afsæt i, når de arbejder. De ser på det, der er, og undersøger, hvordan det kan gøres bedre, fortæller Lene Tanggaard.


Krise betyder i virkeligheden vendepunkt. Og det er netop det punkt, designere tager afsæt i, når de arbejder.

Lene Tanggaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Regionalt For abonnenter

Underretninger om belastede børn fortsætter på rekordhøjt niveau: Ekspert savner viden bag tallene

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce