Annonce
Nordtyskland

Panik udløser trusler mod formodede turister

En ung mor i Schönberg i det centrale Slesvig-Holsten fik et hadbudskab stukket ind under vinduesviskeren, fordi hun på grund af coronakrisen ikke havde haft mulighed for at indregistrere sin bil lokalt. Kvinden lod sedlen blive og skrev, at hun skam bor i Schönberg. Privatfoto.
Slesvig-Holsten har indført indrejseforbud for turister for at undgå smitte. Men for eksempel firmabiler kører ofte med nummerplader fra andre delstater. Nu bliver førerne truet.
Annonce

KIEL: Siden den 19. marts har der været indrejseforbud for turister i Slesvig-Holsten. Beslutningen blev truffet for at undgå smittespredning.

Nu mærker indehavere af firmabilet og førere af udlejningsbiler, hvor skræmt den lokale befolkning er. Disse biler har ofte en nummerplade, der ikke stammer fra Slesvig-Holsten. Her er der i flere tilfælde stukket truende beskeder ind bag vinduesviskerne på de formodede turisters køretøjer.

Forlad stranden og tag hjem til Deres bopæl. De er uønsket her, lød således den skriftlige besked til en aldeles lokal bilist, der var taget ud for an snuppe frisk luft ved Østersøen. Beskeden var forsynet med et sort gravkors. Det skriver mediehuset SHZ.

Annonce

Seddel med gravkors

Også en familie i Schönberg i det centrale Slesvig-Holsten har mærket kulden over for formodede fremmede.

- Min mand var bare nede for at købe rundstykker hos købmanden. Da han kom tilbage sad sedlen på bilen. Der var tale om en kopi. Her har nogen åbenbart forberedt sig og jagter turister, siger kvinden fra Schönberg, der ønsker at være anonym.

Ægteparret er tilflyttere fra Niedersachsen og har i et år boet i Slesvig-Holsten. Efter flytningen beholdt de deres oprindelige nummerplader, hvilket har været lovligt siden 2015. Parret føler sig voldsomt truet og ville anmelde sagen til politiet. Her havde man dog ikke tid. Nu frygter parret hærværk på deres bil.

Peter A. Kokocinski er borgmester i Schönberg. Han modtaget flere henvendelser på mail fra borgere, der er blevet overfuset på parkeringspladser.

- Det er helt uacceptabelt. Hjælp hinanden, hvor der er hjælp behov. Lad være med at skændes og brug jeres sunde fornuft, skriver borgmesteren på Facebook.

Annonce

Bliver råbt af

Max Schrage fra Eiderstedt på vestkysten har også oplevet ubehageligheder på grund af en nummerplade fra en anden delstat. I hans tilfælde er bilen indregistreret i Hamborg.

- I weekenden råbte en person af mig, da jeg parkerede. Der er stadig fremmede fremmede i området, blev der brølet. Også i forbindelse med indkøb stirrede folk på mig, som om jeg var et væsen fra en fremmed planet, beretter Max Schrage til mediehuset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce