Annonce
Esbjerg

Panisk tøjsælger i Esbjerg sælger bedre i coronakrisen end før

Indehaver af tøjbutikken Regal de Lux i Esbjerg Storcenter, Bolette Askham Olesen, og hendes medarbejder Helle Fjeldsted, har haft succes med såkaldt live-salg. Så stor succes, at butikken aktuelt på enkeltstående dage har større omsætning end før coronakrisen. PR-foto
Med et succesfuldt live-salg via Facebook har tøjbutikken Regal de Lux i det lukkede Esbjerg Storcenter haft et højere omsætning, end butikken havde før coronakrisen.

Esbjerg: I et lejemål i det lukkede Esbjerg Storcenter personificerer indehaveren af tøjbutikken Regal de Lux, Bolette Askham Olesen og hendes medhjælper Helle Fjeldsted, lidt af en solstrålehistorie i disse coronatider.

For imens store dele af tøjsalget i Danmark er gået i stå, butikker holdes lukkede, og forbrugerne har fokus på andet end modeindkøb, har indehaveren af Regal de Lux fundet en løsning, som ikke alene betyder, at hun får solgt ud af sin forårsmode – hun har også fået så stor succes, at butikkens omsætningen har nået nye højder.

- Lige nu omsætter jeg på én dag for mere, end jeg gjorde på en almindelig dag før krisen, fastslår Bolette Askham Olesen.

Hun kastede sig for knap et år siden ud i den for hende ultimative drøm om at blive selvstændig, da hendes tidligere arbejdsgiver, tøjkoncernen Solo Company, gik konkurs med butikken i Esbjerg Storcenter, hvor Bolette Askham Olesen var butikschef.

I stedet åbnede hun med Regal de Lux i samme lejemål en utraditionel butik med modetøj i alle prisklasser og størrelse til kvinder. Det har været benhårdt arbejde, og da coronakrisen ramte Danmark i begyndelsen af marts ville flere måske have valgt at kaste håndklædet i ringen.

- I første omgang gik jeg i panik. Jeg har ikke nogen kæde i ryggen til at hjælpe mig, men jeg nægter at give op. Jeg er tvunget til at gøre noget, så jeg tænkte først, at alt skal ud af butikken til reduceret pris, fortæller Bolette A. Olesen.

Annonce

Vi var ikke gode i starten, men vi gjorde da noget, og vi er også blevet bedre, men det vigtigste er, at det har virket.

Bolette A. Olesen, indehaver, Regal de Lux

Kunder fra hovedstaden

Men to dage senere blev ondt bare værre, og nye tiltag fra myndigheders side tvang Esbjerg Storcenter til at lukke helt ned. Det var her, Bolette A. Olesen fik ideen om at sælge sit tøj via såkaldte live-sendinger på Facebook.

- Vi var ikke gode i starten, men vi gjorde da noget, og vi er også blevet bedre, men det vigtigste er, at det faktisk har virket, fortæller Bolette A. Olesen.

Via butikkens facebookside præsenterer Bolette A. Olesen og Helle Fjeldsted tøjet, som er stærkt reduceret i pris. Samtidig kan kunderne afgive bud og købe, og efterfølgende kigger Bolette og Helle live-sendingen igennem, og enten sender de varen hjem til kunden, eller også kan kunden selv hente.

- Vi har haft så travlt, at en live-video har taget halvanden til to dage at ekspedere, og selv om vi også har begået fejl, har jeg aldrig i mit liv oplevet kunderne være så positive, fortæller Bolette A. Olesen, som foruden lokale også har haft en del kunder fra hovedstadsområdet.

Centret bakker op

Hun lægger dog heller ikke skjul på, at forretningen langt fra er nogen guldgrube, og at det er mandens løn, der forsyner den private husholdning, men hun er glad for, at hun aktivt gør noget som forhindrer, at hun muligvis brænder inde med en forårskollektion til sommer.

- Og så har jeg lært, at jeg ikke behøver at køre et langt udsalg, hvor tøjet hænger ude foran butikken i flere uger, når jeg med dette live-salg kan sælge ud i løbet af ultrakort tid, tilføjer Bolette A. Olesen.

Fra Esbjerg Storcenters ledelse har man også bakket op om tiltaget på blandt andet centrets facebookside og Instagram, oplyser centerchef Verner Thomsen.

- Faktisk synes jeg, at vi her har en solstrålehistorie om en kreativ lejer, som handler i stedet for at ligge sig på sofaen for at vente på, at tingene bliver bedre, siger han.

Esbjerg Storcenter meddelte tidligt i coronakrisen, at centrets ejer ønsker at give dets lejere henstand for huslejebetalingen i april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce