Annonce
Aabenraa

Pant gør gavn: Tomme flasker gav 68.000 kroner til børn på Julemærkehjem

Penge fra pant-automaten hos syv SuperBrugsen i landsdelen gør det muligt, at Julemærkehjemmet Fjordmark i Kollund kan modtage godt 68.000 kroner. Arkivfoto: Louise Lauritsen
Flaskepant fra de syv SuperBrugsen i Sønderjylland går til børn på Julemærkehjemmet Fjordmark i Kollund. I alt godt 68.000 skal bruges til at renovere en forhindringsbane. Selv små beløb gør en forskel, siger hjemmets forstander Lasse Balsgaard.
Annonce

Kollund: Børnene på Julemærkehjemmet Fjordmark, i Kollund kan glæde sig over en flot donation på 68.179,50 kr. som kommer fra i alt syv SuperBrugser i Sønderjylland.

Pengene stammer nemlig fra kunder, som har valgt at donere deres flaskepant til Fjordmark i stedet for at få udbetalt beløbet for deres pant.

I SuperBrugsen, Rødekro blev .

- Vi tror på, at jo tættere kunderne er på det sted, eller den organisation de donerer til, jo lettere vælger deres "tryk-finger" donationsknappen. Derfor er vi også rigtig glade for samarbejdet med Fjordmark, siger Torben Damgaard, uddeler i SuperBrugsen i Rødekro, som alene tegner sig for de 15.891 kroner sidste år.

Find pant-knappen

Pant-automaterne med donationsknappen til Julemærkehjemmet findes i følgende syv SuperBrugsen:

SuperBrugsen Broager, SuperBrugsen Padborg, SuperBrugsen Gråsten, SuperBrugsen Tinglev, SuperBrugsen Rødekro, SuperBrugsen Skærbæk og SuperBrugsen Løjt.

Annonce

Tænk lokalt

Det er meget oppe i tiden at tænke helt lokalt, tilføjer han.

- Vi har lokale varer i butikken, og med mulighed for at donere lokalt i Sønderjylland, kan vi markere, at SuperBrugsen har et koncept, der lokalt adskiller sig fra den øvrige detailhandel i området. Med den direkte donation til Fjordmark her i Sønderjylland, er vi med til at markere, at vi også støtter de børn fra lokalområdet, som har brug for et ophold på Julemærkehjemmet. Den tanke bliver jo blot bekræftet af det flotte resultat.

Annonce

Også små beløb gør stor forskel

Forstander på Fjordmark, Lasse Balsgaard er selvsagt glad for donationen.

- Det er helt fantastik at kunderne stille og roligt hen over året har mulighed for at give et lille bidrag til Fjordmark, og at det samlet bliver til så mange penge. Julemærkehjemmene er helt afhængige af private sponsorer. Det gode ved denne aftale er, at alle beløb tæller. Er der to kroner i pant, tæller de også. Det er nok de færreste, som i det daglige tænker på, at selv små beløb kan gøre en forskel for vore børn, men står kunderne foran pantautomaten, bliver de mindet om det. Og vi siger tak for hver en krone, lyder det fra forstanderen.

Pengene skal bruges til at renovere en forhindringsbane, som børnene benytter under deres ophold på Julemærkehjemmet.

- Der er blandt andet noget træværk, der trænger til at blive genopfrisket, forklarer Lasse Balsgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Annonce