Annonce
Debat

Pantfrie dåser skader det danske samfund

Annonce

Læserbrev: Ifølge "Folketinget – EU oplysning" var Danmarks medlemsbidrag i 2018 til EU cirka 20,5 milliarder kroner, og Danmark fik cirka 10,5 milliarder kroner tilbage. Det koster altså Danmark cirka 10 milliarder kroner årligt at være med i EU. Beløbet forventes at stige.

Ifølge Tænketanken Europa forventes det, at Danmark skal bidrage med 5 milliarder kroner til Den Europæiske Investeringsbank. Og desuden forventes vi at skulle stille garantier på 10 milliarder kroner til EU’s genopretningsfond og garantier på 4,3 milliarder kroner til EU’s nationale lønkompensationsprogram. Det er dyrt for Danmark at være medlem i EU.

Og Danmark har også andre udgifter, som er forbundet med EU. Ifølge Dansk Erhvervs undersøgelse i 2018 køber danskere årligt for cirka 11 milliarder kroner i de tyske grænsebutikker. Køb for de cirka 11 milliarder kroner er dermed flyttet fra danske dagligvarebutikker. Det er et stort tab for Danmark, men det skyldes ikke EU lovgivning. Selvfølgelig gør Schengen-traktaten det lettere at benytte aftalen om handel med pantfrie dåser, fordi Schengen-traktaten betyder åbne grænser og fri bevægelse over grænsen for personer, tjenesteydelser og varer. Men nej det tab skyldes dansk dumhed.

Aftalen om handel med pantfrie dåser blev i 2005 lavet, så vidt som jeg kan se, af en smart forretningsmand og nogle naive danske myndigheder. Jeg ved endnu ikke hvem, da Connie Hedegård endnu ikke har svaret på mine spørgsmål derom, men der er flere, jeg kan spørge.

Aftalen om handel med pantfrie dåser har nu eksisteret i 15 år uden, at ansvarshavende danske myndigheder har gjort noget for at få aftalen annulleret, selvom den er uden fornuftig begrundelse og har gjort stor skade - også i form af tab af arbejdspladser, butiksdød og affolkning af landdistrikter. Det er et kæmpe svigt af disse danske myndigheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce