Annonce
Erhverv

Papuga ruller ind i en stor busfusion og får nyt navn

Efter den store fusion får direktør Carsten Papuga fra Papuga i Brørup ansvar for  indkøb og udbud hos Vikingbus. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
I marts fejrede Papuga i Brørup 50 års jubilæum, men nu bliver busselskabet en del af Vikingbus. Carsten Papuga fortæller, at fusionen træder i kraft onsdag.

Brørup: Dagene som et selvstændigt busselskab slutter for Papuga i Brørup.

- Onsdag bliver vi en del af selskabet Vikingbus, fortæller direktør Carsten Papuga.

Konkurrencerådet har netop godkendt den store busfusion, som Papuga i Brørup er en del af.  Ud over det lokale selskab er Egons's A/S, Larsenbus Aps og Papuga Bus med i fusionen. Det nye selskab får cirka 445 busser og 775 medarbejdere og bliver en af landets største af sin art.

Annonce

- Vi er gået med i fusionen, fordi vi kunne se, at konkurrencen blev skærpet. Vi har fundet nogen at alliere os med for at blive større og stærkere, siger Carsten Papuga.

Det er hans forældre, Merete og John Papuga, der i sin tid stiftede Brørup-selskabet.

Efter fusionen får kapitalfonden Polaris aktiemajoriteten, 60 procent,  i det nye selskab. De resterende 40 fordeles mellem ejerne af de tidligere busselskaber.

- Vi har aldrig arbejdet sammen med en fond, så nu er vi bare spændt på at holde de første møder og få lagt en strategi, men vi har selvfølgelig nogle tanker. Vi skal ikke bare være det, vi er i forvejen. Vi skal helst vokse og komme ud i de dele af landet, hvor vi ikke er i forvejen.

Han vurderer, at fusionen bliver en fordel for både kunder og medarbejdere.

- Vognparken bliver større, og kunderne vil få adgang til endnu flere muligheder end tidligere, og for vores medarbejdere betyder fusionen sikkerhed, vurderer han.

50 års jubilæum

Coronapandemien har ramt selskabet, men på et normalt år er der omkring 30 medarbejdere tilknyttet Papuga i Brørup. Der findes også et Papuga-busselskab i Vejle, men de to selskaber har kørt adskilt frem til fusionen.


Vi er gået med i fusionen, fordi vi kunne se, at konkurrencen blev skærpet. Vi har fundet nogen at alliere os med for at blive større og stærkere,

Carsten Papuga, direktør Papuga i Brørup


Der har længe været snakket om fusionen og planerne blev meldt ud til offentligheden sidste sommer.

- Fusionen træder i kraft onsdag, men den endelige fusion af virksomhederne sker først efter sommerferien, for Skat skal også godkende den nye struktur.

I fremtiden er det slut med Papuga-navnet på busserne. Alle skal hedde Vikingbus.

- Det er lidt vemodigt at skifte navn, omvendt så har vi haft lagt tid til at tænke det igennem, og vi er glade for, at vil nåede den milepæl, det var,  at holde 50 års jubilæum. Nu gør vi noget nyt.

Carsten Papuga bliver ansvarlig for indkøb og udbud hos Vikingbus.

Vikingbus

Konkurrencerådet netop har godkendt fusionen af de fire busselskaber:  Egon’s A/S, Larsenbus ApS, Papuga A/S og Papuga Bus A/S under navnet Vikingbus, der får cirka 450 busser og 775 medarbejdere.

Selskabet bliver en af landets største operatører og skal udføre alle former for bustransport i Danmark og i udlandet.

Ud over Brørup får selskabet lokalt forankrede kontorer i København, Køge, Lynge, Slagelse, Kalundborg, Vordingborg, Vejle, Fredericia, Kolding, Brørup, Esbjerg, Skjern og Aarhus.

Vikingbus planlægger at  høste en række stordriftsfordele, der skal blive til gavn for miljø, klima og medarbejdere.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce