Annonce
Erhverv

Park By Korsvik er klar til at flytte

Den nye Park By Kosrvik får adresse på Gravene 11, hvor der tidligere var MJ Foto.Salonen åbner den 3. juni. Foto: Stine Hygum
Mandag den 3. juni åbner Park By Korsvik i nyistandsatte lokaler på Gravene. Tidligere var der fotoforretning, fremover skal der være frisør.

Haderslev: Mandag den 3. juni starter der et nyt kapitel i historien om Park By Korsvik. Her vinker indehaver Anette Juul Nielsen og hendes personale farvel til den hidtidige salon på Gravene 28a for i stedet at åbne salonen på Gravene 11, der tidligere husede MJ Foto.

Lige nu er håndværkere i fuld gang med at sætte den nye salon i stand, så den ikke bare er klar til Anette Juul Nielsen og personalet, men også til alle deres kunder.

- Der er mange ting, som man skal huske i sådan en proces, jeg har en lang dosmerseddel, siger Anette Juul Nielsen og fortsætter:

- Heldigvis har jeg prøvet at lave salon nogle gange før, så jeg har fået samlet noget erfaring, som jeg kan bruge her.

Den nye salon skal ikke bare være en hvilken som helst salon.

- Den skal være nummer to flagskib i Park-koncernen. Så den skal være inspiration til de kommende saloner, siger Anette Juul Nielsen.

Hun har blandt andet været med til at betemme, hvor brede bordene skal være - og at spejlene skal være voluminøse, siger hun.

Annonce
Udover Anette Juul Nielsen, der er indehaver af Park By Korsvik, så finder man også fire frisører og en elev i salonen.

Et værksted

Det er ikke kun Anette Juul Nielsen, der har besluttet, hvordan den nye salon skal være:

- Personalet har også været draget med ind i det. Vi har snakket rigtig meget om det, siger hun.

Endnu er gulvet ikke lagt i salonen, men det står klar på en palle:

- Det kommer til at ligne beton, men det er det ikke. Det er med noget blødt gummi under, så det ikke er så hårdt for vores ben, siger Anette Juul Nielsen.

Det er altid noget særligt at indrette en salon:

- Det er meget vigtigt, at det er funktionelt. Det er et værksted, hvor vi arbejder, siger hun.

Der er også kommet troltekt-loft op i salonen:

- Det kan godt larme lidt, når vi føner - og så kan det ikke undgås, at vi snakker. Det gør man jo i en frisørsalon, siger Anette Juul Nielsen og smiler.

Med flytningen får salonen langt mere facade - og det bliver også lettere at følge med i den del af byens liv, som foregår lige midt på Gravene.

- Det glæder jeg mig til at opleve endnu mere af, siger Anette Juul Nielsen.

Selvom det er en stor omgang at flytte en salon, så sker det med smil på læben:

- Vi glæder os mega meget, slår Anette Juul Nielsen fast.

Tirsdag den 4. juni er der mulighed for at se den nye salon mellem 16 og 19.

- Vi gør det om tirsdagen, da dagen efter er en fridag, siger Anette Juul Nielsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce