Annonce
Billund

Parkering i Billund kommer til debat: Forslag om at droppe p-zonerne

Der holder for mange biler parkeret på Ole Kirks Vej. Derfor foreslår forvaltningen, at det kun skal være tilladt at parkere tidsbegrænset i vejens ene side, mens der skal være p-forbud i modsatte side. Arkivfoto
Politikerne i teknik- og miljøudvalget skal i næste uge tage stilling til, om reglerne for parkering i Billunds bymidte skal ændres grundlæggende.

Billund: Parkeringen i den centrale del af Billund fungerer ikke optimalt. Derfor skal de lokale politikere i nærmeste fremtid tage stilling til, om parkeringsforholdene skal ændres.

For to år siden blev der i Billund indført to parkeringszoner med tidsbegrænset parkering, men de zoner ønsker forvaltningen nu droppet og erstattet af reguleringer målrettet det konkrete sted.

I dag er der en tidsbegrænsning på to timer for parkering inden for den såkaldte ydre p-zone, mens der på en række udvalgte parkeringspladser i den indre zone er indført en begrænsning på 30 minutter. Det er disse zoner, som ifølge forvaltningen bør streges fra kortet og erstattes af begrænsninger, der tager hensyn til de individuelle behov.

Annonce

Her foreslås p-begrænsning

Det foreslag, som forvaltningen er kommet med, lyder

:

- P-zonerne skal droppes.

- I midtbyen vil det mellem klokken 9 og 18 alle ugens dage være tilladt at parkere i en eller to timer.

- Ved Billund Centret og ved TimeOut pølsevognen vil der være tidsbegrænsning på to timer mellem klokken 9 og 18 på hverdage.

- På Ole Kirks Vej vil der være parkeringsforbud på den ene side, mens det på den modsatte side kun er tilladt at parkere i en time mellem 9 og 18 på hverdage.

- På Systemvej skal de alle dage mellem 9 og 18 være forbudt at parkere.

Teknik- og miljøudvalget vil drøfte og tage stilling til sagen på et møde i næste uge.

Tidsbegrænset parkering

Eksempelvis bliver det foreslået, at det skal være forbudt at parkere på Systemvej samt på den ene side af Ole Kirks Vej, mens der på den modsatte side af Ole Kirks Vej, på Tværvej samt på den del af Hovedgaden, som ligger tættest på Lego House, vil være tidsbegrænset parkering i en time mellem klokken 9 og 18. Når Butikstorvet står færdigt, er der lagt op til, at der også her vil være mulighed for parkering i en time.

Til gengæld skal bilen kunne parkeres i to timer ved Billund Centret, ved pølsevognen på Gammelbro samt på Byens Plads og foran Den Jyske Sparekasse.

Forskellige holdninger

Formanden for teknik- og miljøudvalget, Per Nyhus (DF), vil vente med at tage endelig stilling til politikerne mødes for at diskutere sagen. Han forventer dog, at flere meninger vil komme på banen.

- Jeg kan høre, at flere i udvalget ikke synes, at tingene fungerer så godt nu, så nu må vi se, om vi kan blive enige om et eller andet, siger Per Nyhus, der er bekendt med, at parkering i Billund er et emne, der over de seneste er blevet ivrigt debatteret, og som forskellige beboere og virksomheder i midtbyen kan have forskellige interesser i.

- Vi kan i hvert fald ikke finde en løsning, hvor alle bliver tilfredse. Så meget kan jeg sige allerede nu, slår udvalgsformanden fast.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce