Annonce
Læserbrev

Parkering ved Tirpitz. Naboerne støtter Tom Arnt Thorup

Læserbrev: Jeg skal meget beklage, at formanden for plan- og teknikudvalget i Varde kommune, Preben Friis-Hauge, bliver fornærmet over, at borgerne i kommunen samt sommerhusejerne arbejder for en bedre løsning af parkeringsbehovet set ud fra den i øvrigt glædelige situation, at der kommer rigtig mange mennesker og besøger det nye Tirpitz-museum.

Naboerne gjorde i deres høringsvar i forbindelse med udarbejdelse af lokalplan for byggeriet af museet opmærksom på, at der ville være for få parkeringspladser. Da det faglige udvalg og kommunalbestyrelsen vedtog planen, må de jo have været overbevist om det modsatte. At naboerne vedholdende arbejder for en ideel løsning af det vedvarende problem må vel snarere give anledning til et skulderklap frem for at skulle nedgøres.

Naboerne har også tydeligt givet udtryk for de voldsomme gener (støj, støv og indkig), der er forbundet med brugen af marken på Gl. Mælkevej som midlertidig p-plads og stien gennem det fredede område.

Der er flere muligheder for en god løsning. Naboerne støtter dog primært Tom Arnt Thorups forslag om at etablere en fremtidssikret p-plads på Tane Hedevej.

Hvad der er foregået i udvalget, kan vi af gode grunde ikke vide. Hvis beslutningen er foretaget ud fra urigtige oplysninger, må det give anledning til revurdering. Ejendommen på Tane Hedevej 43 og den tidligere anvendte oplagsplads er ikke omfattet af andre fredningsbestemmelser end marken på Gl. Mælkevej – områderne er gammel landbrugsjord. Arealerne ligger på samme side af Tane Hedevej som museet, hvorpå der allerede er en dobbeltrettet cykel- og gangsti. Gæsterne skal derfor ikke krydse vejen.

Annonce
Tove Porskjær. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce