Annonce
Læserbrev

Parkering ved Tirpitz. Naboerne støtter Tom Arnt Thorup

Læserbrev: Jeg skal meget beklage, at formanden for plan- og teknikudvalget i Varde kommune, Preben Friis-Hauge, bliver fornærmet over, at borgerne i kommunen samt sommerhusejerne arbejder for en bedre løsning af parkeringsbehovet set ud fra den i øvrigt glædelige situation, at der kommer rigtig mange mennesker og besøger det nye Tirpitz-museum.

Naboerne gjorde i deres høringsvar i forbindelse med udarbejdelse af lokalplan for byggeriet af museet opmærksom på, at der ville være for få parkeringspladser. Da det faglige udvalg og kommunalbestyrelsen vedtog planen, må de jo have været overbevist om det modsatte. At naboerne vedholdende arbejder for en ideel løsning af det vedvarende problem må vel snarere give anledning til et skulderklap frem for at skulle nedgøres.

Naboerne har også tydeligt givet udtryk for de voldsomme gener (støj, støv og indkig), der er forbundet med brugen af marken på Gl. Mælkevej som midlertidig p-plads og stien gennem det fredede område.

Der er flere muligheder for en god løsning. Naboerne støtter dog primært Tom Arnt Thorups forslag om at etablere en fremtidssikret p-plads på Tane Hedevej.

Hvad der er foregået i udvalget, kan vi af gode grunde ikke vide. Hvis beslutningen er foretaget ud fra urigtige oplysninger, må det give anledning til revurdering. Ejendommen på Tane Hedevej 43 og den tidligere anvendte oplagsplads er ikke omfattet af andre fredningsbestemmelser end marken på Gl. Mælkevej – områderne er gammel landbrugsjord. Arealerne ligger på samme side af Tane Hedevej som museet, hvorpå der allerede er en dobbeltrettet cykel- og gangsti. Gæsterne skal derfor ikke krydse vejen.

Annonce
Tove Porskjær. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Arriva var skiftet ud med veterantog

Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Erhverv

Erhvervsforening efterlyser svar om havnens fremtid: Usikkerhed er gift for virksomheder og investorer

Annonce