Annonce
Læserbrev

Parkering ved Tirpitz: Snak nu om det rigtige område

Læserbrev: Jeg har fra starten af udfordringerne været med i nogle af de første møder med naboerne om en parkeringsløsning ved Tirpitz. Det ved Tove Porskjær ganske udmærket.

Tove Porskjær skriver 15. august 2019 i JV, at det ikke er naboernes "ansvar endsige forpligtelse" at svare på udspil fra Varde Kommune.

Det er jeg enig med Tove Porskjær i. Det kunne dog være gavnligt for processen, og hvis man ønsker at finde en god løsning for alle parter, at naboerne ikke kun reagerede på JV-artikler om Tom Arnt Thorup læserbreve, men også at man reagerede på formelle beslutninger (fx den af 9. april 2019) foretaget af plan- og teknikudvalget i processen mod at finde en parkeringsløsning for Tirpitz.

Alt andet lige skal der findes en løsning af Vardemuseerne i denne sag. "Matriklen Tane Hedevej 43" er i sig selv ikke et entydigt og præcist forslag til et areal til en alternativ p-plads. Derfor har vi 9. april 2019 blandt andet behandlet og afvist et forslag med en konkret placering på et kort angivet af Tom Arnt Thorup (TAT). "Støjen" i debatten er, at TAT's forslag er forkastet, men at naboerne fortsætter at bakke op om det. Jeg er dog sikker på, at naboerne tænker på et andet området end det, TAT har vist på sit kort forud for 9. april mødet. Derfor: Lad os nu undersøge naboernes ønske og droppe det på et kort viste forslag, som TAT havde fremsendt til 9. april-mødet.

Annonce
Preben Friis-Hauge. PR-foto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce