Annonce
Sønderborg

Parkunderholdning i Broager

450 mødte op til genoplivningen af parkunderholdningen i Broager 4. august - næste gang der underholdes i parken er søndag 18. august. PR Foto

Broager: Efter mange års pause er der igen opbakning fra foreninger og frivillige til at genoplive de populære søndage i Broager.

Ved den første parkunderholdning forrige søndag kvitterede borgerne med et flot fremmøde. 450 mødte op og nød eftermiddagen i parken.

Så det er med store forventninger, at de fire foreninger og endnu flere frivillige inviterer til musik fra Hilmer, Hilmer & Hilmer, Henriette Sonne og 2nd Hands søndag 18. august kl. 14-18.

Alle spiller gratis til glæde for de fremmødte.

Desuden byder eftermiddagen på en oplevelse med spejderne med snobrødsbagning og en tur i brandbilen kørt til parken af Broager Frivillige Brandværn.

Publikum kan på forhånd købe madbillet i SuperBrugsen i Broager.

Der stilles nu en postkasse op, så publikum kan fortælle foreningerne, hvad de gerne vil have fremadrettet musikalsk og måske med andre indslag, siger Jørgen Horne på vegne af Broager Erhverv, Udviklingsforum, BUI Rock og Broager Kultur.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

25 års jubilæum: Allan Rasmussen

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Erhverv For abonnenter

Fællestillidsmand er chokeret over nedlukning: Det er noget rigtig skidt

Danmark For abonnenter

Smittede patienter: Kirurgs hudlidelse kan have kostet Henrik fra Fanø hans nye hofte

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];