Annonce
forside

Parløb venter ESG i oprykningsstriden

Esbjerg: Lykkes det for ESG Badminton endelig at sikre oprykningen og det længe ventede gensyn med 2. division? Forud for kvalifikationskampene til 2. division er der lagt op til et parløb mellem esbjergenserne og Skovbakken, der forud for weekendens kampe ligner de to hold, der skal slås om den tredjeplads, der giver den sidste oprykningsbillet til 2. division.

- Jeg ser det som 50-50. Vi regner med, at vi imod Triton og AB har rimeligt gode chancer, så fire-fem point imod dem er målet. Men det er utroligt vigtigt, at vi kommer godt fra start lørdag mod Triton, fortæller ESG-formand Jørn Gade.

Esbjergenserne skal igennem de tre første kampe reelt blot forsøge at holde trit med Skanderborg, inden de mødes i oprykningsspillets sidste kamp.

- Jeg tror, at det hele bliver afgjort mod Skanderborg. Det står til, at det bliver en kamp mellem os og Skanderborg om den tredje oprykningsplads, siger Jørn Gade og spår, at oprykningsspillet bliver lige så tæt som sidste år.

Forpasser esbjergenserne at sikre tredjepladsen, kan fjerdepladsen også sikre oprykning. Det kræver en sejr i den enlige kamp mod østpuljens nummer fire.

ESG åbner oprykningsspillet lørdag ude mød Aalborg Triton, mens de to hjemmekampe spilles i Esbjerg Badmintoncenter den 23. februar og 23. marts mod henholdsvis Aarhus AB og Skovbakken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Dansksindede sydslesvigere skal lettere kunne blive danskere

Læserbrev: De skal ikke blive glemt! Sådan sagde den tidligere Venstre-statsminister Niels Neergaard for 100 år siden på Dybbøl. Hans ord står stadigvæk som en garanti for støtte, sammenhold og samarbejde mellem Folketinget og sydslesvigerne. Derfor var det kun naturligt, at den tidligere Venstre-regering i 2018 gjorde det lettere for dansksindede sydslesvigere at opnå dansk statsborgerskab. Dog er vi i Folketinget blevet gjort opmærksomme på, at der efter regelændringerne i 2018 er opstået en uholdbar situation. For som reglerne er på nuværende tidspunkt, bliver dansksindede sydslesvigere med bopæl i Danmark, der ønsker dansk statsborgerskab efter de lempede regler, stillet dårligere end hvis vedkommende er bosiddende syd for grænsen. Det går ikke, da vi gerne skulle have letforståelige og simple regler, så de dansksindede sydslesvigere bosat i Danmark har let mulighed for at blive statsborgere såfremt de ønsker det. Derfor har et bredt flertal i Folketinget nu ændret reglerne, så de er ens uanset om man bor på den ene side af grænsen eller ej. Her, 100 år efter genforeningen, fungerer området omkring den dansk/tyske grænse som et forbillede for hele verdenen. Jeg håber, at vi med dette lille skridt har gjort vores til, at samarbejdet og fællesskabet bliver endnu stærkere.

Annonce