Annonce
Sport

Parma giver Gattuso skrækkelig trænerdebut i Napoli

Parma slog Napoli på udebane efter et sent mål, da Gennaro Gattuso fik en skidt debut som Napoli-træner.

Gennaro Gattuso vil næppe huske tilbage på sin trænerstart i italienske Napoli med stor fornøjelse.

Lørdag var den tidligere AC Milan-træner for første gang på sidelinjen med ansvaret for den italienske klub, som i ugens løb fyrede rutinerede Carlo Ancelotti.

Her jagtede Napoli tre point efter syv kampe uden sejr i Serie A, da Parma var på besøg, men det gik lige modsat.

Stillingen var 1-1 i tredje minut af tillægstiden, da Gervinho iværksatte en omstilling og fra egen banehalvdel førte bolden frem.

Den endte hos svenske Dejan Kulusevski, som igen fandt Gervinho, der sparkede bolden i mål til 2-1.

Det blev kampens resultat, og dermed måtte Napoli og 41-årige Gattuso erkende, at trænerfyringen ikke i første omgang var den rette medicin til at få klubben ud af suppedasen i den bedste italienske række.

Napoli vandt senest i ligaen 19. oktober, da Verona blev slået 2-0, og siden er det blevet til fem uafgjorte kampe og tre nederlag.

Det placerer Napoli på ottendepladsen med 21 point og hele 17 point op til Inter, der topper rækken for en kamp færre.

Parma kom foran 1-0 efter blot fire minutter af kampen, da Kulusevski udnyttede, at Napolis forsvarsspiller Kalidou Koulibaly begik en brøler. Det betød, at Kulusevski fik frit løb mod Napolis mål, hvorefter han sparkede bolden i mål.

Efter en god time udlignede Arkadiusz Milik til 1-1, og derefter var der lagt op til minimum et point til Napoli, men det gik altså helt anderledes.

Andreas Cornelius var med i startopstillingen hos gæsterne, men den danske landsholdsangriber blev udskiftet efter 17 minutter, da danskeren ifølge AFP havde pådraget sig en skade.

Med sejren ligger Parma nummer syv i rækken med 24 point foran netop Napoli.

Sampdoria trak sig sejrrigt ud af lørdagens sene lokalbrag ude mod Genoa.

Det lignede længe 0-0, men i det 85. minut sparkede Manolo Gabbiadini bolden fladt i mål, og så vandt Sampdoria kampen 1-0.

Lasse Schöne var i startopstillingen hos Genoa, men han blev udskiftet efter 66 minutter, da Genoa foretog to udskiftninger, og i den forbindelse blev også Peter Ankersen sendt på banen for Genoa.

Sejren sendte Sampdoria over nedrykningsstregen i Serie A med 15 point.

Genoa er stadig næstsidst med 11 point.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
EfB

EfB henter polsk VM-spiller

Kommentar For abonnenter

Garden på den kommunale finanslov

Der er jo ikke ligefrem, fordi pengene hænger på træerne, når det gælder økonomien i Vejen Kommune. I torsdagsavisen bragte vi her i avisen historien om, at Vejen Garden kan se frem til et tilskud på 75.000 kroner. Det blev politisk bestemt på det seneste møde i Udvalget for sundhed, kultur og fritid. Næppe var avisen på gaden denne grå og triste torsdagsmorgen, før en læser var i røret for at gøre opmærksom, at vi ikke skal længere tilbage end ved budgetvedtagelsen i november, da Vejen Byråd godkendte et budget med nedskæringer på ældreområdet. Hvordan kunne det så være rimeligt at bevilge penge til noget, der ikke ligefrem er velfærd? Holdningen fra vedkommende læser er taget til efterretning, og den pågældende blev også opfordret til et debatindlæg. Men der blev takket nej. Det var alene holdningen, der skulle afleveres. Der kan sagtens være dem, som ser en sådan bevilling i et kritisk lys, når politikerne i forbindelse med budgettet vedtager nedskæringer på eksempelvis ældreområdet. Ikke desto mindre så er holdningen herfra entydig; Det er altså at blande æbler og pærer. Det ville være alt for let – og også forkert – at sige nej til et kulturelt fyrtårn, som Vejen Garden vitterlig er, fordi der nu engang er foretaget nedskæringer på andre områder. Gardens præstationer i ind- og udland er indiskutable – og har været det i en endog ganske lang årrække. Vejen Gardens talentfulde unge og erfarne kræfter har adskillige gange været på podiet rundt omkring, og alene de mange danske mesterskaber, som er hentet hjem, vækker begejstring. Der skal for mange såmænd ikke mere til, end at garden trækker op ved et arrangement, før stoltheden melder sig. Det er ikke kun herhjemme, at Vejen Garden nyder respekt. Det gør garden også i udlandet, og forude venter eksempelvis deltagelse ved Berlin Tattoo senere i år samt EM i Rastede i 2021 og medvirken i Bremen Tattoo ligeledes i 2021. Garden er med til at sætte Vejen på kortet – også internationalt. Det hører ligeledes med, at Vejen Garden langt fra kun er de talentfulde drenge og mænd, som udgør fællesskabet. Bag garden er der et effektivt og travlt bagland, som med en stor frivillig indsats arbejder på at skabe de bedst mulige betingelser og rammer for, at garderne kan udfolde deres talenter. At der skal bruges penge på professionelle instruktører viser blot, at Vejen Garden er kommet op i en liga, hvor det koster at være med. Derfor er der ikke noget at indvende imod, at garden er kommet på den kommunale finanslov. GOD SØNDAG

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce