Annonce
Esbjerg

Parmo's trold kan ses i Ribe

Denne lille trold med budskabet "Lad os kæmpe sammen" er blevet solgt i brugskunstforretninger over hele landet. Det har indbragt over to millioner kroner til Kræftens Bekæmpelse.

RIBE: Billedkunstneren Søren Parmo, som har rødder i Ribe, men nu bor og har galleri i Måløv på Sjælland, er manden bag en lykketrold, som har været med til at skaffe masser af penge til Kræftens Bekæmpelse.

Den store fysiske trold, som Søren Parmo har lavet kan lige nu ses udstillet hos Kop & Kande på Tømmergangen i Ribe. Trolden har været udgangspunkt for nogle små lykketrolde, som gennem længere tid er blevet solgt i brugskunstforretninger over det ganske land. Og for hver solgt trold går der ubeskåret 40 kroner til Kræftens Bekæmpelse. Indtil nu har det bidraget til at samle lidt over to millioner kroner ind til Kræftens Bekæmpelse, oplyser Søren Parmo.

Han har selv haft kræftsygdommen tæt inde på livet. Han mistede sin mor, som døde af en kræftsygdom i 2010, og så fortæller han også, at hans eks-hustru, som er mor til hans søn også var igennem et langt forløb med brystkræft, som hun dog er blevet helbredt fra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Annonce