Annonce
Kolding

Partier dropper havneaftale: Vil beholde virksomheder på en del af havnen

Hans Holmer (SF), Benny Dall (EL), Hanne Dam (løsgænger) og Mette Voss (SF) har nu lanceret en alternativ plan for Kolding Havns fremtid. Arkivfoto: Søren Gylling
Fire medlemmer af Kolding Byråd offentliggjorde mandag en helt ny vision for Kolding Havns fremtid. De vil bevare en del af erhvervshavnen og kombinere den med mindre iværksætterfirmaer, offentlige arealer og på sigt boliger.

Kolding: Enhedslisten, SF og løsgængeren Hanne Dam kapper nu båndene til den aftale om Kolding Havns fremtid, som et hele byrådet i Kolding ellers blev enigt om sidste år.

Mandag lancerede de i stedet en alternativ vision for havnens fremtid, og de i alt fire byrådsmedlemmer slår i den forbindelse fast, at de mener, at der i fremtiden vil være plads til både erhvervshavn, mindre ikke-havnerelaterede iværksætterfirmaer, offentlige arealer - og på sigt boliger - på det store område, der i dag beboes af havnevirksomhederne.

I november 2018 sagde et enigt byråd ellers ja til at nedlægge erhvervshavnen i Kolding over de næste mange år og erstatte området med boliger og rekreative arealer.

De aftaler løber de fire byrådsmedlemmer nu fra, erkender Enhedslistens Benny Dall og SF's Hans Holmer.

- De håb, vi havde til aftalen, har vi ikke fået indfriet, siger Benny Dall.

Både han og Hans Holmer kritiserer, at de sidste efterår kun fik meget kort tid til at overveje, om de ville gå sammen med resten af byrådet om at fremlægge planen for en nedlæggelse af erhvervshavnen. De ville gerne have haft tid til dialog med havnevirksomhederne, før de sagde ja, men det kunne de ikke komme igennem med. Alligevel sagde de ja til planen.

- Der ligger noget selverkendelse i det, og vi er blevet klogere, siger Hans Holmer, der sammen med sine byrådskolleger vil arbejde for en grøn omstilling på havnen og en lukning af Jens Holms Vej, så havnevirksomhederne kan blive placeret på nordsiden af havnebassinet - både på og langs Jens Holms Vej.

Læs mere om havnevisionen på jv.dk senere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce