Annonce
Kolding

Partier dropper havneaftale: Vil beholde virksomheder på en del af havnen

Hans Holmer (SF), Benny Dall (EL), Hanne Dam (løsgænger) og Mette Voss (SF) har nu lanceret en alternativ plan for Kolding Havns fremtid. Arkivfoto: Søren Gylling
Fire medlemmer af Kolding Byråd offentliggjorde mandag en helt ny vision for Kolding Havns fremtid. De vil bevare en del af erhvervshavnen og kombinere den med mindre iværksætterfirmaer, offentlige arealer og på sigt boliger.
Annonce

Kolding: Enhedslisten, SF og løsgængeren Hanne Dam kapper nu båndene til den aftale om Kolding Havns fremtid, som et hele byrådet i Kolding ellers blev enigt om sidste år.

Mandag lancerede de i stedet en alternativ vision for havnens fremtid, og de i alt fire byrådsmedlemmer slår i den forbindelse fast, at de mener, at der i fremtiden vil være plads til både erhvervshavn, mindre ikke-havnerelaterede iværksætterfirmaer, offentlige arealer - og på sigt boliger - på det store område, der i dag beboes af havnevirksomhederne.

I november 2018 sagde et enigt byråd ellers ja til at nedlægge erhvervshavnen i Kolding over de næste mange år og erstatte området med boliger og rekreative arealer.

De aftaler løber de fire byrådsmedlemmer nu fra, erkender Enhedslistens Benny Dall og SF's Hans Holmer.

- De håb, vi havde til aftalen, har vi ikke fået indfriet, siger Benny Dall.

Både han og Hans Holmer kritiserer, at de sidste efterår kun fik meget kort tid til at overveje, om de ville gå sammen med resten af byrådet om at fremlægge planen for en nedlæggelse af erhvervshavnen. De ville gerne have haft tid til dialog med havnevirksomhederne, før de sagde ja, men det kunne de ikke komme igennem med. Alligevel sagde de ja til planen.

- Der ligger noget selverkendelse i det, og vi er blevet klogere, siger Hans Holmer, der sammen med sine byrådskolleger vil arbejde for en grøn omstilling på havnen og en lukning af Jens Holms Vej, så havnevirksomhederne kan blive placeret på nordsiden af havnebassinet - både på og langs Jens Holms Vej.

Læs mere om havnevisionen på jv.dk senere.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Venstre blæser til kamp mod overnatningskrav: Koster turistbranchen milliarder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Hvorfor er aktivister så forudsigelige?

Annonce