Annonce
Haderslev

Partier er klar: Nu kan valget bare komme an

Nanna Bonde debuterer som folketingskandidat for SF. Hun har været formand for SF's Ungdom og vandt sidste sommer DM i debat ved folkemødet på Bornholm. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
De lokale partiforeninger er klar til at rykke ud med plakater, når Lars Løkke Rasmussen udskriver valget. De fleste tror, at det sker i denne uge.
Annonce

HADERSLEV: Spændingen kan snart ikke strækkes længere. Senest den 17. juni skal der være folketingsvalg, og derfor må statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) være tæt på at udskrive valget.

De fleste partiforeninger i Haderslev Kommune tror, at valget bliver udskrevet i denne uge - enten tirsdag eller torsdag - så valget kan holdes samtidig med valget til Europaparlamentet søndag den 26. maj. Men lokale repræsentanter for Enhedslisten og Nye Borgerlige tror, at Lars Løkke Rasmussen venter.

- Jeg tror ikke, at de to valg bliver holdt samme dag. Dels holder man aldrig folketingsvalg på søndage herhjemme, og dels vil det gå ud over europapolitikken, hvis de to valg slås sammen. Så jeg tror, at Lars Løkke venter til sidste mulighed, den 17. juni, siger kontaktperson Mathias Christiansen fra Enhedslisten.

Men som de øvrige partier er Enhedslisten klar til at hænge plakater op, så snart valget bliver udskrevet.

Anton Kudsk fra Nye Borgerlige tror også, at valgdagen bliver den 17. juni. Men hvornår det end bliver, så vil partiformand Pernille Vermund hurtigt kunne træffes i Haderslev.

- Der er en plan for, at hun kommer til området dagen efter valgudskrivelsen, og hun kommer også til Haderslev, siger Anton Kudsk.

Folketingskandidater

De er folketingskandidater i Haderslev-kredsen:

Socialdemokratiet: Folketingsmedlem Jesper Petersen.

Venstre: Folketingsmedlem Hans Christian Schmidt.

Dansk Folkeparti: Torbjørn Fristed.

Det Konservative Folkeparti: Klaus Juhl.

Liberal Alliance: Malene Ravn Neumann.

Socialistisk Folkeparti: Nanna Bonde.

Enhedslisten: Mathias Dahl Christiansen.

Alternativet: Fælles folketingskandidater for Sydjyllands Storkreds.

Radikale Venstre: Karl Erik Olesen.

Nye Borgerlige: Anton Kudsk.

Kristendemokraterne: Fælles folketingskandidater i Sydjyllands Storkreds.

Partiet Klaus Riskær Pedersen: Torben Christoffersen, kandidat for hele storkredsen.

Rasmus Paludans parti: Ingen kandidater endnu.

Annonce

Ikke på plakater

Resten af partierne har altså søndag den 26. maj som en sandsynlig dato for folketingsvalget. Plakaterne er klar til at blive pakket ud, men hvis nogen vil savne den lokale folketingskandidat Malene Ravn Neumann fra Liberal Alliance på lygtepælene, er der en forklaring på dette.

- Jeg står godt nok på stemmesedlen, men jeg vil ikke sætte plakater op med mig selv. Vi satser i stedet på at markedsføre vores spidskandidat, Steen Holm Iversen, og Henrik Dahl (folketingsmedlem red.), siger Malene Ravn Neumann.

Hos Venstre har man været klar i det seneste år.

- Vi satser på, at Hans Christian Schmidt bliver genvalgt, og sker det, får han 25 års jubilæum i Folketinget, siger formand for kredsbestyrelsen, Nis Fallesen.

Hos Det Konservative Folkeparti står kredsformand Klaus Juhl på stemmesedlen.

- Men vi satser helhjertet på at markedsføre storkredsens spidskandidat, Niels Flemming Hansen. Han bor i Vejle, så han skal gøres kendt i Sønderjylland, siger Klaus Juhl.

Annonce

Ruterne er lagt

Hos SF har valgadrenalinen også indfundet sig.

- Vi har lagt ruterne for plakatophængningen, og 15-16 stykker skal i sving. Så vi er helt klar. Alt materiale er i hus, siger byrådsmedlem Bent Iversen, som satser meget på, at Karina Lorentzen Dehnhardt fra Kolding kan gøre comeback i Folketinget.

Karl Erik Olesen, folketingskandidat for Radikale Venstre, står på spring, og det samme gør Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet.

- Om vi er klar? Hvad tror du? Selvfølgelig er vi det, siger Kirsten Grauholm, formand for Socialdemokratiet i Haderslev.

Henrik Jeppesen, lokalformand for Dansk Folkeparti, tror også på et dobbeltvalg den 26. maj, men om det er en fordel for hans parti, er han i tvivl om.

- Det er svært at forudsige, om det vil give os flere eller færre stemmer, siger han.

Hans Christian Schmidt (V) fra Vojens er den mest garvede kandidat i Haderslev-kredsen med flere ministerposter på bagen. Hvis han bliver genvalgt, kan han til september fejre 25 års jubilæum som folketingsmedlem. Arkivfoto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nu kan borgere med milde symptomer selv booke coronatest uden hjælp fra lægen

Danmark For abonnenter

Feriehusudlejere i opråb til regeringen: Ny nedlukning vil koste 1,3 millioner tyske overnatninger

Danmark For abonnenter

3000 kør-selv-ferier i fare: Sønderjysk rejsebureau kalder mulig tysk nedlukning en katastrofe

Annonce