Annonce
Læserbrev

Partier kræver hasteindgreb mod vælgererklæring

Annonce

Læserbrev: Ved det lige overståede valg er vi nok mange danskere, der har tænkt "Er vi ikke kommet for langt ud i vort demokratiske samfund mht. opstilling til det danske Folketing?".

For mange danskere var det fuldstændigt uforklarligt, hvorledes Rasmus Paludan og Klaus Riskær Pedersen kunne få samlet det nødvendige stemmeantal til at stille op til det danske Folketing. Så derfor giver det god mening, når nu flere politikere og partier helt klart tager op til revurdering, om måden man kan blive opstillet på, og også kravene, ikke burde skærpes og justeres efter nutiden.

Jeg kan kun 100 procent bakke op om de politikere og partier, der ønsker en stramning af optagelseskriterierne til Folketinget.

Ligeså er det for mig uforståeligt, at man kan stille op til det højeste embede i vort samfund, nemlig Folketinget, med en ikke-ren straffeattest.

I dag er det sådan, at næsten uanset hvilket offentligt erhverv man søger optagelse i, skal man møde frem med en ren straffeattest, blot ikke til det danske Folketing. Det er fuldstændigt uacceptabelt efter min mening, at forholdet er sådan. At personer, der ikke i tidens løb har kunnet indrette sig og følge den danske lovgivning, eller har fået straf for grove overtrædelser og tilsidesætning af den danske lovning, overhovedet kan være opstillingsberettiget til vort Folketing.

Derfor håber jeg, at politikerne og partierne tager dette med i en ny overvejelse om opstillingskravene til kommende folketingskandidater.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce