Annonce
Trekantområdet

Partier tager første runde om teatret - V og DF er afventende

Borgmester Jacob Bjerregaard har sat Fredericia Teater på dagsordenen i økonomiudvalget i aften. Både Venstre og DF anser det som meget tidligt i processen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Borgmester Jacob Bjerregaard har sat teatrets fremtid på dagsordenen i dagens møde i økonomiudvalget. Venstres Peder Tind og Susanne Eilersen (DF) slår fast, at det er meget tidligt i en processen og ser det alene som en indledende snak. At partierne har sagt ja til køb af aktiviteter og renovering betyder ikke, at man allerede nu har sagt ja til et Fredericia Teater version 2.0.
Annonce

Fredericia: Økonomiudvalget tager i dag den første spæde drøftelse af, hvordan partierne ser på en genstart af Fredericia Teater. Venstre og DF ser det som absolut indledende drøftelser.

I Fredericia Dagblad søndag fortalte ildsjæle om deres håb for et kommende teater, som de i øjeblikket arbejder på at kunne fremlægge en seriøs plan for, og borgmester Jacob Bjerregaard lagde op til de kommende drøftelser. En afstemning på Fredericia Dagblads hjemmeside om kommunens økonomiske engagement i en genstart af teatret viste delte meninger.

- Jeg synes, at det er fremragende, at der er nogle, som går ind i et arbejde for at genstarte teatret, og jeg tror, at afstemningen afspejler meget godt, at fredericianerne er delte med hensyn til teatret og kommunens involvering. Jeg ved, at mange og ikke mindst erhvervslivet håber, at teatret hurtigt komme i gang, og i Venstre håber vi også på en genstart. Men vi vil være forsigtige og have en grundig analyse af både økonomi, konstruktion og indhold, før vi træffer nogle beslutninger, understreger Peder Tind (V).

Susanne Eilersen (DF) er enig.

- Jeg anser drøftelsen i dag som en orientering om, hvor vi står med teatret nu. Vi skal blandt andet vide, hvorvidt vi stadig kan forvente at få økonomisk støtte fra Kulturministeriet. Vi håber i DF, at Fredericia får sit teater tilbage, men beslutningsgrundlaget skal på plads, før vi kan tage stilling, siger hun.

Første spæde skridt for fremtidens teater

Det er ikke teatrets fremtid som sådan, der er på dagsordenen i økonomiudvalget i dag.

Borgmesteren har lagt op til en drøftelse af den proces, der skal på plads for at træffe beslutning om fremtidens Fredericia Teater.

Fredericia Kommune ejer bygning, inventar, teknik, kostumer, rekvisitter m.m.

Det ejerskab giver mulighed for at overveje, hvad der fremadrettet skal ske med teateret.

På mødet lægges der op til en drøftelse af proces for fremtidens Fredericia Teater.

Processen forventes at gå ind i de kommende budgetforhandlinger.

Mens politikerne drøfter kommunens engagement arbejdes der af frivillige i kulissen for at lægge en plan for teatret.

Planen skal føre teatret tilbage til samme kvalitet men med i en ny konstruktion, hvor der også indtænkes bidrag fra fonde eller erhvervsliv.

Annonce

Diskussion i partierne

Partierne tager de indledende drøftelser i dag, men både DF og V understreger med tykke streger, at det er den helt spæde start.

- Vi er meget tidligt i processen, og jeg ser det, som at borgmesteren vil sende en føler ud for at finde ud af, hvor vi står. Jeg synes, at vi skylder respekt for den proces, kurator har i gang. Der er mange, som har mistet store beløb ved den konkurs, der skete for blot to måneder siden, og der mangler stadig en afgørelse om, hvorvidt der kan rejses ledelsesansvar, siger Peder Tind.

- Er så det for tidligt at sætte teatret på dagsordenen?

- Måske ikke, men jeg vil bare pointere, at Venstre ikke går ind i nogle beslutninger omkring teatret, før vi ved præcis, hvad vi står overfor. Vi skal kende økonomien, indholdet og konstruktionen. Vi vil ikke gøre noget forhastet, siger Peder Tind.

Venstres gruppe drøfter efter økonomiudvalgets møde, hvordan man skal komme videre i forhandlingerne om teatret. Også DF skal have interne drøftelser.

Annonce

Ikke B fordi A

Byrådet har afsat fem millioner kroner på at indkøbe inventar og renovere teaterbygningen.

- Har I ikke dermed sagt, at I vil Fredericia Teater?

- Det er korrekt, at vi alle mente, at det var fornuftigt at sikre aktiverne, så vi har det på plads, hvis vi kan blive enige om at grundlag for et Fredericia Teater version 2.0. Fordi vi har sagt A betyder det ikke, at vi også siger B, konkluderer Peder Tind.

Susanne Eilersen er enig.

- Vi købte aktiverne, fordi muligheden var til stede, og vi dermed sikrer et grundlag at arbejde videre med. Men først nu går vi ind i de nærmere forhandlinger om, hvad der skal ske, siger hun.

Enhedslistens indspark til den spæde start på teater-debatten afklares først i aften, mens løsgænger Karsten Byrgesen understreger, at han gerne indgår i forhandlinger, men blandt andet ønsker en grundig vurdering af, hvad teatret har behov for økonomisk.

- Vi har ydet støtte indtil nu, og det er jeg indstillet på, at vi skal fortsat. Men jeg vil vide, hvad det reelle økonomiske behov er, siger Karsten Byrgesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Annonce