Annonce
Esbjerg

Partilederen hyggede sig i tivoli med stort politiopbud

Regnen silede ned under hele besøget, men her ser Stram Kurs' partileder, Rasmus Paludan, ud til at hygge sig i tivoli, der var i byen i forbindelse med Tulipanfesten, som finder sted i disse dage. Til højre i billedet ses kandidaten i Sydjyllands Storkreds, Carsten Normann Munk. Foto: Martin Ravn
Partileder for Stram Kurs, Rasmus Paludan, og spidskandidaten i Sydjyllands Storkreds, Carsten Normann Munk, holdt deres indtog i Ribe fredag middag i silende regn og med stort politiopbud.

Ribe: Vejrguderne var ikke med Rasmus Paludan, partileder for Stram Kurs, og spidskandidaten i Sydjyllands Storkreds, Carsten Normann Munk, da de godt middag fredag tog hul på deres gåtur gennem Ribe for at dele valgmateriale ud.

Regnen silede stort set ned under hele besøget, hvis eneste dramatiske indslag var antallet af uniformerede og civilklædte betjente. Undervejs delte Rasmus Paludan lidt ud af sin historiske viden om Ribe og fik også flettet ind, at hans slægt stammer fra domkirkebyen.

En gruppe borgere var klar til at modtage Paludan med sang og skilte - et af dem påført budskabet "Nej tak til racisme i Ribe - her kommer det til at knibe". Deres fredelig happening var arrangeret af ripenseren Dan Høj, og mens Rasmus Paludan og Carsten Normann Munk passerede dem på Skibbroen sang de "Kringsat af fjender", hvilket fik Rasmus Paludan til at slå ud med armen og bemærke, at man sandelig også havde offentlig sang i Ribe.

Annonce

Stram Kurs

  • Rasmus Paludan og Stram Kurs har fået opmærksomhed gennem flere demonstrationer, hvor partilederen blandt andet har brændt koraner af og ytret rabiate holdninger om islam.
    Partiet blev stiftet i 2017 og går ind for forbud mod islam i Danmark. Støtten til og opmærksomheden omkring Stram Kurs er vokset betragteligt, siden der som følge af Paludans demonstrationer på Nørrebro 14. april opstod massive uroligheder.
  • Flere meningsmålinger viser, at partiet har kurs mod Folketinget.

Paludan i Tivoli

Rasmus Paludan blev konfronteret af enkelte ripensere, herunder Ali Emadi, selvstændig forretningsdrivende i Ribe, der forsøgte at debattere det rimelige i partilederens flygtninge-indvandrer politik, men de to nåede selvsagt ikke til enighed.

Da optoget nåede domkirkepladsen, gerådede Paludan ud i enkelte diskussioner med en ung kvinde og også et barn - sidstnævnte indkasserede en irettesættelse for bemærkningen "Vi ses, Homo-Rasmus" - men ellers var det forholdsvis småt med den politiske interesse. Paludan blev stoppet et par gange på tilbagevejen af voksne, der gav udtryk for ønske om at kende hans syn på en række politiske emner, men om nogen overvældende markering var der ikke tale. Enkelte børn og teenagere plagede om at få lov at tage selfies med Youtube-fænomenet Paludan, hvad han velvilligt stillede op til samtidig med, at han lavede V-tegnet med to fingre.

Det lykkedes også - inden partilederen og spidskandidaten gik tilbage mod deres biler - at lokke Rasmus Paludan med i det nærliggende tivoli, hvor Paludan viste sit boldøje og skød en opstilling af dåser ned med tre bolde til 25 kroner. Paludan undlod at vælge en bamse fra hylderne som gevinst og bad istedet om at få udleveret en softgun-pistol som symbol på, at han "går op i kampen mellem det gode og det onde", som han sagde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev For abonnenter

'Emmas' far drak og kunne vende på en tallerken på et splitsekund: - Far er virkelig sød, når han er ædru

Erhverv

Barsk maj for Billund Lufthavn: Massefyringer og nedgang på 98,3 procent

Annonce