Annonce
Debat

Pas din egen biks, Sandrini

Annonce

Læserbrev: I "verden ifølge A.M. Geisler Andersen" skriver Sandrini 21/1, at hendes kritik gik på, at "man som politiker i en høringsperiode giver udtryk for sin endelige beslutning i en sag." Men borgmesteren gav ikke udtryk for sin endelige holdning i det, hun kritiserede ham for at sige.

Sandrini mener heller ikke, "man bør sætte sit navn på en underskriftindsamling i en sag, der ikke er taget politisk stilling til." Der er vi uenige. Må en politiker så heller ikke afgive høringssvar i en sag, vedkommende er part i, hvis sagen skal politisk behandles? Selvfølgelig må også en politiker skrive under som borger og beboer i området. Jeg forstår godt, Olfert Krog (DF) ikke tager politisk stilling med det samme. Måske han vil vende sagen med sin gruppe først. Det må være op til ham selv.

Sandrini skriver, hun aldrig har sagt, man ikke må gå i dialog under høringen. Men i hendes skitse over høringsforløbet i en tidligere debat glimrer dialogen med borgerne ved sit fravær. Når politikerne har arbejdet med sagen, må de lytte til borgerne. Jeg opfatter dialogen som en vigtig del af arbejdet med en sag.

Og hvorfor må man som politiker godt udtale sig under høringen, hvis man har stemt imod at sende sagen i høring?

Sandrini har mange regler for andres ageren. Nu må man heller ikke stille opklarende spørgsmål under en debat. Siger hvem? Jeg stiller spørgsmål til forvaltningen før byrådsmøderne. Jeg sidder alene og får ikke sagerne gennemgået i økonomiudvalget som mange andre partier.

Det kan være forhold, jeg synes bør overvejes før evt. vedtagelse. Fx som da jeg forsøgte at få Sandrini til at svare på, hvor stort problemet med heliumballoner var. Måske det var de manglende svar, der gjorde, hendes forslag faldt, og vores og C’s ønske om en større plastplan kom videre. Det er altså kun den halve sandhed, når Sandrini turnerer rundt med, at planen er hendes fortjeneste.

Lad os holde os til fakta, som hun selv ønsker, når hun påstår, jeg fordrejer ting. Jeg beskriver blot andre oplevelser, jeg har haft med S. Det er helt bevidst, der her står "Socialdemokratiet", ikke "Karen."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

Det ser lyst ud for Tønder

Esbjerg

Udvalg vrager planer for 180 meter høje møller i Tjæreborg Enge: Byråd skal dog træffe den endelige beslutning

Annonce