Annonce
Tønder

Pas på: 300 små purke slippes ud i trafikken

De gule skilte, der skal øge trafikanternes fokus på at helt unge skoleelever er på vej ud i trafikanten, vender tilbage i vejkanterne i den kommende tid. Tønder Kommunes trafikmedarbejder Sonja Svendsen håber, at bilisterne følger opfordringen til at vise ekstra hensyn. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Om få dage begynder over 300 nye børn i skole i Tønder Kommune. Det får kommunen,  sammen med Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og politiet, til at opfordre bilisterne til at vise hensyn.
Annonce

TØNDER: Morgen- og middagstrafikken afvikles netop nu uden de store problemer og udfordringer. Men lige om lidt er situationen en helt anden. Når det om få dage ringer ind til et nyt skoleår, vil det vrimle med forventningsfulde børn på skolevejene. Det stiller store krav til de øvrige trafikanter, da mange børn endnu ikke har den store erfaring med at gå eller cykle i trafikken, som ofte kan være intensiv i myldretiden ved skolerne.

For at minde bilisterne om at være ekstra opmærksomme og respektere fartgrænserne på skolevejene, er Tønder Kommune med i den landsdækkende skolestartskampagne "Børn på vej".
Fra den 10.-30. august vil kampagnen blandt andet kunne ses på plakater på mange af kommunens skoleveje.

Fem gode råd

I forbindelse med den forestående skolestart udsender Sikker Trafik følgende fem råd til forældrene:

1. Lær dit barn de grundlæggende regler i trafikken, herunder stop ved rødt lys og kantsten, se dig for til begge sider, gå kun over, hvis du har fuldt udsyn.

2. Gå ned i knæ og se trafikken fra dit barns højde. Børn har ikke samme overblik som voksne, så hjælp med at analysere trafikken.

3. Træn vejen til skole på cykel og til fods i ugerne op til skolestart og i løbet af skoleåret. Sørg for at de gode trafikvaner sidder fast. Beløn gerne med en præmie.

4. Har du langt til skole, så parker gerne et stykke derfra for at give dit barn erfaring med trafikken.

5. Hvis I cykler, så husk hjelmen. Dit barn bør altid cykle foran dig, gerne inderst til højre, aldrig bagved. Til de første ture så tag en vej med lidt trafik. Skal I dreje eller stoppe, så sig til i god tid. Træk når I skal krydse en vej.

- Vi opfordrer alle trafikanter - både forældre, der kører deres barn til skole og de bilister, der bare kører forbi en skole - om at vise hensyn, siger Sonja Svendsen fra Trafiksikkerhedsrådet i Tønder Kommune i en udsendt pressemeddelelse.

- Som bilist skal man huske på, at børn kan være impulsive og have svært ved at vurdere hastigheden, når de skal krydse en vej. Derfor er de mange børn helt afhængige af, at bilisterne viser hensyn og sætter farten ned, siger Sonja Svendsen.

Annonce

Mange biler

Mange børn bor langt fra deres skole. Derfor opfattes det også som helt naturligt, at forældre sætter deres barn af ved skolen undervejs til arbejde. Men de mange biler er ifølge Sonja Svendsen også med til at skabe lettere kaotiske forhold ved nogle skoler til gene for de elever, der cykler eller går til skole.


Politiets tilstedeværelse er desværre nødvendigt for at minde både forældre og andre bilister om at overholde hastighedsgrænserne.

Sonja Svendsen, Trafiksikkerhedsrådet i Tønder Kommune


Derfor lyder der fra Tønder Kommune også en opfordring til om kun at køre sine børn til og fra skole så længe, at det er nødvendigt. Så snart børnene selv kan komme til og fra skole, er det det bedste for trafiksikkerheden omkring skolerne.

Annonce

Politi på skolevejene

I lighed med tidligere år lover politi også denne gang at have ekstra fokus på skolestarten. De næste uger vil patruljer være til stede rundt om ved skolerne og holde et vågent øje med hastigheden og brugen af sikkerhedsseler.

At politibetjente er synlige på skolevejene er en vigtig faktor for, at skoleeleverne får en tryg og sikker skolestart, siger Sonja Svendsen, og fortsætter:

- Politiets tilstedeværelse er desværre nødvendigt for at minde både forældre og andre bilister om at overholde hastighedsgrænserne. Under den seneste kontrol på skolevejene, som Syd- og Sønderjyllands Politi foretog i uge 2, blev der ved 85 kontrolsteder stoppet 316 bilister for hastighedsovertrædelser.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Team Esbjerg For abonnenter

Det holdt ualmindelig hårdt: Til sidst fik Team Esbjerg dog slæbt sejren hjem

Trekantområdet

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Annonce