Annonce
112

Pas på billige designermøbler: Bibliotek fik stjålet 11 Y-stole

Bilblioteket i Nørre Nebel var ude for indbrud. Foto: Google Street View

Nørre Nebel: Pas på, hvis du i den kommende tid bliver tilbudt en billig Y-stol.

Sådan advarer Varde Kommune på sin hjemmeside. Ved et indbrud natten til fredag er der nemlig fjernet 11 Y-stole fra biblioteket i Nørre Nebel.

Leder af bibliotekerne i Varde Kommune, Peter Lindgaard, oplyser, at alarmen lød natten til fredag klokken 02.45. Trods en stressfaktor med alarm blev der altså fjernet 11 stole fra forskellige rum. En enkelt stol blev dog efterladt.

Der blev fjernet en vinduesramme med rude fra biblioteket, som ligger i Kultuhuset i Nørre Nebel.

Y-stole er designet af Hans J. Wegner og har en pris, der ifølge en Google-søgning begynder ved 3000 kroner og går op på næsten 10.000 kroner.

Annonce
De øvrige Y-stole forsvandt - men ikke denne. Har du set sådanne stole udbudt billigt til salg, så pas på. Foto: Varde Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce