Annonce
Haderslev

Pas på byen: På gensyn Haderslev

Pernille Knudsen flytter, men beder her om, at andre vil passe godt på byen, som hun har været glad for.

Læserbrev: Jeg har efterhånden pakket flyttekasserne, og lige om lidt forlader jeg Haderslev, fordi jeg skal ud på nye eventyr med et nyt job i København. Og du tænker nu, ”og hvad så?” Jo, ser du. Jeg vil gerne komme med en opfordring til at passe på vores alles by.

Selvom jeg glæder mig til at starte på mit nye arbejde og komme i gang med en ny hverdag langt væk fra alt det, som jeg kender – og har kendt hele mit liv, så kommer jeg faktisk til at savne Haderslev – og det, som sker i byen lige nu. Aktiviteter på Gravene, musik i byen og masser af liv. Der er så meget, som jeg ikke kan tage med mig, men som jeg håber på får fodfæste, overlever i byen og fortsætter med at eksistere.

Vi har en skøn dampark, der giver mulighed for natur og bevægelse på alle tider af døgnet og på alle årstider for alle aldre. Vi har et egnsteater i Teatret Møllen, hvor der er rig mulighed for en oplevelse og lidt arbejde til hjernecellerne, når de sønderjyske gloser ryger over scenen kombineret med rigsdanske gloser og kreative scenografier. Vi har Kunsthal6100, der sætter fokus på både Haderslevs historie og det aktive byrum, som nu på Gravene med regnbuebænken og gynge- og sjippestativer. Vi har et velfungerende bibliotek – og tak for det, ellers skulle jeg have flyttet endnu flere kasser med bøger; en stor luksusbiograf, et fodboldhold i Superligaen, op til flere museer, et par skaterområder – både det store Streetdome ved havnen og nogle placeret rundt ved skolerne… der er faktisk rigtigt mange muligheder for aktiviteter og oplevelser i Haderslev. Der er så mange, der taler om, at der ikke sker noget i byen, men det gør der – og jeg kommer til at savne det, når jeg er i storbyen.

Annonce

For ikke så længe siden fortalte Kamilla Vinther i Ugeavisen om hendes begejstring for byen og ønsket om, at vi skal tale byen op – og det er jeg helt enig i, at vi skal. For Haderslev er en skøn by – og vi kan så meget, fordi vi netop er Haderslev og ikke Århus, København eller Kolding for den sags skyld. Nu skal vi bare have de gode fortællinger om byen ud til resten af Danmark.

Jeg rejser til København og gør, hvad jeg kan for at fortælle alt, hvad der er godt ved byen. Jeg medbringer stolt mine SønderjyskE trøjer og mit halstørklæde, mine Blackbirds og min mulepose fra Teatret Møllen. For man kan tage mig ud af Haderslev, men Haderslev kan ikke tages ud af mig – og jeg vender stærkt tilbage med nye ideer og nye tanker både i løbet af min tid i København, men også i fremtiden, når jeg engang har fået nok eventyr.

Så ind til da, vil du så være sød at passe på min by? Handel lokalt, støt op om aktiviteterne i byen og giv tingene en chance, når der kommer noget nyt. På gensyn du dejlige Haderslev med alt, hvad du indeholder af gode ting.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce