Annonce
Kommentar

Pas på hinanden - og det lokale erhvervsliv

Ingen ved, hvor lang tid coronakrisen vil vare, men allerede nu mærkes konsekvenserne i Billund Kommune.

Kære læser,

Det er svært at finde ord for den helt ekstraordinære situation, vi i disse dage og uger alle befinder os i:

Lukkede skoler og børnehaver - butikker og restauranter - samt hjemmearbejdende personale i store dele af det offentlige og private erhvervsliv. Læg dertil indskrænkede grundlovssikrede friheder og lukkede grænser. Det er vilde og historiske tilstande.

Midt i det hele er det vigtigt, at vi passer på os selv og hinanden. Ikke bare på din og min sundhed (herfra skal selvfølgelig lyde en stor opfordring til at følge de gængse råd: Vask hænder, hold afstand - og bliv hjemme), men også på det lokale erhvervsliv.

Ingen ved, hvor lang tid coronakrisen vil vare, men allerede nu mærkes konsekvenserne i Billund Kommune. Alle de turisthenvendte virksomheder er lukket helt ned, og lufthavnen kører på vågeblus. De udenlandske turister, som i denne tid ellers ville begynde at strømme til området, kommer ikke.

Det får afsmittende effekt på mange af vores lokale butikker, spisesteder, håndværkere og andre forretningsdrivende, som med regeringens seneste nedlukninger nu også mister indtægt fra danske kunder.

Derfor opfordrer vi på JydskeVestkysten til, at vi alle køber varer og serviceydelser hos lokale firmaer. Det er en opfordring, der gælder generelt, men særligt i denne tid.

Selvfølgelig skal vi overholde de regler og anbefalinger, der kommer fra myndighederne, men der er stadig mange muligheder for at handle ind, selv om man ikke fysisk kan besøge en butik eller et firma.

Det kan være indkøb over nettet af gavekort til senere brug, vel vidende at der kan være en risiko forbundet med det som forbruger, og det kan være ved, at man hjemmefra bestiller en vare, der bliver leveret på ens bopæl.

Der er for eksempel også muligheden for at holde ferie i et dansk sommerhus eller spise god restaurantmad hjemme ved at bestille det til udbringning.

Under alle omstændigheder er det lige nu og i den kommende tid, at de lokale forretningsdrivende har brug for omsætningen. Derfor kan det også være en god ide nu at købe noget, man først skal bruge senere på året. Det kan være fødselsdagsgaver eller sågar julegaver, for mon ikke det trods alt også bliver jul i år?

Vi kan med dette initiativ ikke stoppe udbredelsen af coronasmitte, men vi kan forhåbentlig give et lille bidrag til at mindske sygdommens negative økonomiske følger, som trods regeringens hjælpepakker kan blive meget store.

Vi vil meget gerne høre om, hvad du gør for at de støtte de lokale forretningsdrivende. Det kan du gøre ved at sende en mail til redaktionen på billund@jfmedier.dk eller på vores hjemmeside under kommentarfeltet på min kommentar at skrive, hvad du har købt lokalt af varer eller tjenesteydelser, som ikke er dagligvarer, og hvor du har købt dem henne.

Vi hører på samme vis også meget gerne fra forretningsdrivende, der kan fortælle om smarte måder at kunne handle på i denne tid. Så vi alle får bedre mulighed for at købe lokalt.

Vi skal i denne tid passe ekstra godt på hinanden - og på det lokale erhvervsliv.

Annonce
Lokalredaktør Andreas Bjerre

Annonce
Debat For abonnenter

Nu rabler det for EU-kommissionens formand. Von der Leyen vil drøfte tvungen vaccine

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

EfB For abonnenter

Den store EfB-analyse: To trænere, fem anførere, fem målmænd, 34 startere, 21 debutanter og meget mere

Haderslev

Forældre advarede Folketinget: Naturnationalpark bliver no go for vores børn

Kolding

22-årig mand anholdt i nat: Pegede sit lem mod patruljevogn

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Vejen For abonnenter

Mette er klar til kæmpe opgave: EU-modstandere vil samle 70.000 underskrifter

Leder

JV mener: Lukning af daginstitutioner er den forkerte medicin

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmper med stor gårdbrand

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Sydjylland For abonnenter

Ugens pletskud: Stop lige engang

Haderslev For abonnenter

Venstre sat i skruetvinge: Dampark-afgørelse handlede om borgmesterkæden

Esbjerg

Drengerøve på hjul spreder juleglæde: Man bliver jo fandeme rørt helt ind i hjertet

Annonce