Annonce
Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.
Kommentar

Pas på hinanden - og det lokale erhvervsliv

Ingen ved, hvor lang tid coronakrisen vil vare, men allerede nu mærkes konsekvenserne i Billund Kommune.

Kære læser,

Det er svært at finde ord for den helt ekstraordinære situation, vi i disse dage og uger alle befinder os i:

Lukkede skoler og børnehaver - butikker og restauranter - samt hjemmearbejdende personale i store dele af det offentlige og private erhvervsliv. Læg dertil indskrænkede grundlovssikrede friheder og lukkede grænser. Det er vilde og historiske tilstande.

Midt i det hele er det vigtigt, at vi passer på os selv og hinanden. Ikke bare på din og min sundhed (herfra skal selvfølgelig lyde en stor opfordring til at følge de gængse råd: Vask hænder, hold afstand - og bliv hjemme), men også på det lokale erhvervsliv.

Ingen ved, hvor lang tid coronakrisen vil vare, men allerede nu mærkes konsekvenserne i Billund Kommune. Alle de turisthenvendte virksomheder er lukket helt ned, og lufthavnen kører på vågeblus. De udenlandske turister, som i denne tid ellers ville begynde at strømme til området, kommer ikke.

Det får afsmittende effekt på mange af vores lokale butikker, spisesteder, håndværkere og andre forretningsdrivende, som med regeringens seneste nedlukninger nu også mister indtægt fra danske kunder.

Derfor opfordrer vi på JydskeVestkysten til, at vi alle køber varer og serviceydelser hos lokale firmaer. Det er en opfordring, der gælder generelt, men særligt i denne tid.

Selvfølgelig skal vi overholde de regler og anbefalinger, der kommer fra myndighederne, men der er stadig mange muligheder for at handle ind, selv om man ikke fysisk kan besøge en butik eller et firma.

Det kan være indkøb over nettet af gavekort til senere brug, vel vidende at der kan være en risiko forbundet med det som forbruger, og det kan være ved, at man hjemmefra bestiller en vare, der bliver leveret på ens bopæl.

Der er for eksempel også muligheden for at holde ferie i et dansk sommerhus eller spise god restaurantmad hjemme ved at bestille det til udbringning.

Under alle omstændigheder er det lige nu og i den kommende tid, at de lokale forretningsdrivende har brug for omsætningen. Derfor kan det også være en god ide nu at købe noget, man først skal bruge senere på året. Det kan være fødselsdagsgaver eller sågar julegaver, for mon ikke det trods alt også bliver jul i år?

Vi kan med dette initiativ ikke stoppe udbredelsen af coronasmitte, men vi kan forhåbentlig give et lille bidrag til at mindske sygdommens negative økonomiske følger, som trods regeringens hjælpepakker kan blive meget store.

Vi vil meget gerne høre om, hvad du gør for at de støtte de lokale forretningsdrivende. Det kan du gøre ved at sende en mail til redaktionen på billund@jfmedier.dk eller på vores hjemmeside under kommentarfeltet på min kommentar at skrive, hvad du har købt lokalt af varer eller tjenesteydelser, som ikke er dagligvarer, og hvor du har købt dem henne.

Vi hører på samme vis også meget gerne fra forretningsdrivende, der kan fortælle om smarte måder at kunne handle på i denne tid. Så vi alle får bedre mulighed for at købe lokalt.

Vi skal i denne tid passe ekstra godt på hinanden - og på det lokale erhvervsliv.

Annonce
Lokalredaktør Andreas Bjerre

Annonce
Kommentar For abonnenter

Traditionsforening har en pinlig sag: Selvfølgelig skal kvinder have adgang til beslutningerne

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Politibetjent tiltalt for at misbruge sin stilling: - Han ville ikke lade mig slippe, før jeg ændrede min forklaring

Kolding For abonnenter

Dagen efter at udviklingshæmmet dreng blev glemt og efterladt alene i SFO: Ni-årig infantil autist løb væk, uden at personalet opdagede det

Billund

Før bestod livet af chips og snoller på sofaen: Efter sit halvmaraton er en anden drøm rykket tættere på

Haderslev

To år mere med streetfood: Allerede inden åbningen i begyndelsen af juni er lejeaftalen på prominent havnefront blevet forlænget

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Aabenraa

Anden sure smiley i træk: Kendt restaurant havde opbevaret fisk for varmt - indehaver lægger sig fladt ned

Haderslev For abonnenter

Mere end otte år efter lukning: Sygehus i ni etager endelig solgt til ukendt investor

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Varde

Makkerpar genåbner kendt restaurant efter tre års mørke: Nu er de oppe på to spisesteder sammen

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Esbjerg

Lejlighedsopgang evakueret ved køkkenbrand: Beboer tilset af ambulance

Erhverv For abonnenter

Derfor skriver avisen om de klamme beskeder: Det er vigtigt, at chefer opfører sig ordentligt

Esbjerg

Kommune afviser at indføre regler for udklædning på sidste skoledag: - Vi skal passe på med at lade os krænke

Annonce