Annonce
112

Pas på: Piratchauffør krævede kode til Dankort fra festivalgæster

Chaufføren i pirattaxien ville ikke have kontakter. Han ville have Dankortet med koden. Modelfoto: Flemming Krogh
Et par fik stjålet både pung, penge og kort, da de kørte hjem fra Bork Festival med en pirattaxa

BORK HAVN: Et sent besøg på festivalen i Bork fik et særdeles træls udfald for en 63-årig mand fra Ansager og hans veninde.

Parret valgte klogelig at tage en taxa hjem fra festivalen til et lånt sommerhus i nærheden, men valget af taxa var mindre klogt. De fik et lift med en pirattaxa, som kørte dem til sommerhuset, hvor betalingen skulle falde.

Chaufføren takkede overraskende nej til at få betaling i kontanter. Han ville i stedet have mandens Dankort, vel at mærke med kode. Det ville den 63-årige dog ikke være med til og fortalte, at han ikke kunne koden. Kvinden forsøgte at finde et hævekort i huset, og imens formåede chaufføren at stjæle den 63-åriges pung, som udover dankortet indeholdt 2000 kroner.

Siden har politiet konstateret, at der er blevet gjort forsøg på at hæve penge på det stjålne dankort, hvilket kan være med til at give en ide om, hvem piratchaufføren er. Det bestjålne par kan nemlig kun fortælle, at de kørte i en sort personbil med en mørk chauffør.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Tips og tv: Superligaens 13. runde

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce