Annonce
112

Pas på: Piratchauffør krævede kode til Dankort fra festivalgæster

Chaufføren i pirattaxien ville ikke have kontakter. Han ville have Dankortet med koden. Modelfoto: Flemming Krogh
Et par fik stjålet både pung, penge og kort, da de kørte hjem fra Bork Festival med en pirattaxa

BORK HAVN: Et sent besøg på festivalen i Bork fik et særdeles træls udfald for en 63-årig mand fra Ansager og hans veninde.

Parret valgte klogelig at tage en taxa hjem fra festivalen til et lånt sommerhus i nærheden, men valget af taxa var mindre klogt. De fik et lift med en pirattaxa, som kørte dem til sommerhuset, hvor betalingen skulle falde.

Chaufføren takkede overraskende nej til at få betaling i kontanter. Han ville i stedet have mandens Dankort, vel at mærke med kode. Det ville den 63-årige dog ikke være med til og fortalte, at han ikke kunne koden. Kvinden forsøgte at finde et hævekort i huset, og imens formåede chaufføren at stjæle den 63-åriges pung, som udover dankortet indeholdt 2000 kroner.

Siden har politiet konstateret, at der er blevet gjort forsøg på at hæve penge på det stjålne dankort, hvilket kan være med til at give en ide om, hvem piratchaufføren er. Det bestjålne par kan nemlig kun fortælle, at de kørte i en sort personbil med en mørk chauffør.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce