Annonce
112

Pas på: Piratchauffør krævede kode til Dankort fra festivalgæster

Chaufføren i pirattaxien ville ikke have kontakter. Han ville have Dankortet med koden. Modelfoto: Flemming Krogh
Et par fik stjålet både pung, penge og kort, da de kørte hjem fra Bork Festival med en pirattaxa

BORK HAVN: Et sent besøg på festivalen i Bork fik et særdeles træls udfald for en 63-årig mand fra Ansager og hans veninde.

Parret valgte klogelig at tage en taxa hjem fra festivalen til et lånt sommerhus i nærheden, men valget af taxa var mindre klogt. De fik et lift med en pirattaxa, som kørte dem til sommerhuset, hvor betalingen skulle falde.

Chaufføren takkede overraskende nej til at få betaling i kontanter. Han ville i stedet have mandens Dankort, vel at mærke med kode. Det ville den 63-årige dog ikke være med til og fortalte, at han ikke kunne koden. Kvinden forsøgte at finde et hævekort i huset, og imens formåede chaufføren at stjæle den 63-åriges pung, som udover dankortet indeholdt 2000 kroner.

Siden har politiet konstateret, at der er blevet gjort forsøg på at hæve penge på det stjålne dankort, hvilket kan være med til at give en ide om, hvem piratchaufføren er. Det bestjålne par kan nemlig kun fortælle, at de kørte i en sort personbil med en mørk chauffør.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce