Annonce
Nordtyskland

Pas på: Snart risikerer danskere bøderegn

De nye stærekasser forventes klar i midten af november. Foto: Marcus Dewanger.

RENDSBURG: Fremover gælder det om at være påpasselig undervejs på broen, der fører den dansk-tyske motorvej A7 mellem grænsen og Hamborg over Kieler-kanalen. Midt i november forventer myndighederne at være færdig med at montere de nye fartfælder på broen.

De gamle måtte droppes, fordi de ikke kunne tage højde for de varierende fartgrænser, der gælder på broen i forbindelse med vindstyrken. Udstyret kunne heller ikke kende forskel på lastvogne og personbiler, der er underlagt forskellige fartgrænser.

Tidligere var tyske stærekasser ikke ”farlige” for danske bilister. Der blev nemlig aldrig sendt bøder. Nye EU-regler betyder imidlertid, at det også bliver dyrt for danske gæster at overtræde de tyske hastighedsbegrænsninger.

/SHZ

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Cyklist måtte på sygehuset

Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce