Annonce
Nordtyskland

Passagerer kan ikke stige på og af ny togforbindelse

De danske intercitytog drøner tværs gennem Slesvig-Holsten uden at gøre holdt en eneste gang undervejs. Foto: Ove Jensen.
Fra december kører togene fra København til Hamborg via Fyn og Sønderjylland. Men der kommer ikke et eneste stop i Slesvig-Holsten, siger Deutsche Bahn nu.
Annonce

FLENSBORG: Om en måned kører intercity-togene mellem København og Hamborg ikke mere via færgeforbindelsen til Femern og Lübeck, men gennem Fyn og Sønderjylland. Men i Slesvig-Holsten kommer der ingen stop.

- I forbindelse med den nye køreplan fra den 15. december er et sådant stop undervejs desværre endnu ikke muligt. Sådan skriver Deutsche Bahn til det socialdemokratiske medlem af forbundsdagen Sönke Rix fra Eckernförde.

I løbet af foråret 2020 forventer banen dog at kunne finde en løsning.

Arbejdet med tunnellen under Femern Bælt er forklaringen på, at DSB og Deutsche Bahn i de kommende ti år omlægger deres fælles forbindelse. I stedet for at blive transporteret ad Fugleflugtslinjen med færgen mellem Lolland og Femern kører togene over Fyn og det sydlige Jylland og derefter videre gennem Slesvig-Holsten. Nok varer det endnu lidt, inden anlægsarbejderne på den tyske side går i gang. Men i Danmark begynder forberedelserne allerede nu. Det nødvendiggør den nye rute for togene fra december.

Delstatsregeringen anser fortsat et stop i Slesvig-Holsten som en nødvendighed.

Trafikminister Buchholz.

Annonce

Politiet får problemer

Hidtil har togene mellem København og Hamborg gjort holdt tre steder i Slesvig-Holsten, nemlig i Puttgarden, Oldenburg og Lübeck. Efter ønske fra tysk politi planlagde Deutsche Bahn oprindelig et stop i enten Slesvig eller Rendsburg, så myndighederne kunne gennemføre indrejsekontrol. Men det bliver i første omgang altså ikke til noget.

En omvej omkring Flensborg har banen hele tiden afvist på grund af den forlængede rejsetid.

Til gengæld stopper togene i Padborg.

Annonce

Minister presser på

Forbundsdagsmedlem Sönke Rix kritiserer forsinkelsen. Også den slesvig-holstenske trafikminister, Bernd Buchholz, lægger pres på Deutsche Bahn.

- Delstatsregeringen anser fortsat et stop i Slesvig-Holsten som en nødvendighed, siger Bernd Buchholz.

Han ville foretrække, at togene gjorde holdt i Rendsburg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce