Annonce
Erhverv

Passagertallet i Billund Lufthavn flyver endnu højere

Flere passagerer benyttede Billund Lufthavn i september i forhold til september 2018. Arkivfoto: Joan Anette Karlsen
Billund Lufthavns vækst fortsætter. I september brugte 6,8 procent flere passagerer lufthavnen i forhold til september sidste år.

Billund: Billund Lufthavns vækst fortsætter.

September har nemlig været en god måned i Billund Lufthavn, som har set en stigning på 6,8 procent i passagertallet i forhold til september 2018.

Væksten svarer til 23.540 flere passagerer, og i alt benyttede 369.954 passagerer lufthavnen i årets første efterårsmåned.

Ifølge lufthavnschefen har lufthavne altid haft høj- og lavsæsoner, men tallene tyder på, at fordelingen af passagerer bliver mere ligeligt fordelt ud over hele året. Således er der stigende efterspørgsel på regionalruter uden for sommerferien. Det er blandt andet ruter til Manchester, Færøerne og Wien.

– Når regionalruterne stiger 20 procent i en måned som september, tør jeg godt sige, at der tegner sig et mønster – der er mindre og mindre forskel mellem højsæson og lavsæson, siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn, via en pressemeddelelse.

Annonce

Danmark som feriemål

Den primære danske feriesæson sluttede allerede i august, men dette er ikke tilfældet i mange udenlandske lande, som i september stadig er i udkanten af sommerferien. De udenlandske turister kan også mærkes på den markante vækst.

Ifølge lufthavnen er feriepassagerne steget med omkring syv procent siden sidste års september.

– Når vi får en ny rute, forsøger vi at skabe noget opmærksomhed om ruten både i Danmark, men også i den anden ende af ruten. Og Danmark er mere og mere tilstede i turisternes mindset. Vi kan i hvert fald se, at der fortsat kommer flere turister til Danmark via Billund Lufthavn, siger Jan Hessellund i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce