Annonce
Erhverv

Passagertallet i Billund Lufthavn flyver endnu højere

Flere passagerer benyttede Billund Lufthavn i september i forhold til september 2018. Arkivfoto: Joan Anette Karlsen
Billund Lufthavns vækst fortsætter. I september brugte 6,8 procent flere passagerer lufthavnen i forhold til september sidste år.

Billund: Billund Lufthavns vækst fortsætter.

September har nemlig været en god måned i Billund Lufthavn, som har set en stigning på 6,8 procent i passagertallet i forhold til september 2018.

Væksten svarer til 23.540 flere passagerer, og i alt benyttede 369.954 passagerer lufthavnen i årets første efterårsmåned.

Ifølge lufthavnschefen har lufthavne altid haft høj- og lavsæsoner, men tallene tyder på, at fordelingen af passagerer bliver mere ligeligt fordelt ud over hele året. Således er der stigende efterspørgsel på regionalruter uden for sommerferien. Det er blandt andet ruter til Manchester, Færøerne og Wien.

– Når regionalruterne stiger 20 procent i en måned som september, tør jeg godt sige, at der tegner sig et mønster – der er mindre og mindre forskel mellem højsæson og lavsæson, siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn, via en pressemeddelelse.

Annonce

Danmark som feriemål

Den primære danske feriesæson sluttede allerede i august, men dette er ikke tilfældet i mange udenlandske lande, som i september stadig er i udkanten af sommerferien. De udenlandske turister kan også mærkes på den markante vækst.

Ifølge lufthavnen er feriepassagerne steget med omkring syv procent siden sidste års september.

– Når vi får en ny rute, forsøger vi at skabe noget opmærksomhed om ruten både i Danmark, men også i den anden ende af ruten. Og Danmark er mere og mere tilstede i turisternes mindset. Vi kan i hvert fald se, at der fortsat kommer flere turister til Danmark via Billund Lufthavn, siger Jan Hessellund i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce