Annonce
Læserbrev

Pastyveri er en hån mod borgerne

Debat: Så kom Haderslev Kommune igen på Danmarkskortet. Og igen ikke for noget positivt.

"Rådhuset bliver sikret endnu mere" antyder vist, at rådhuset allerede er godt sikret.

Ikke desto mindre skriver JV, at tyvene tilsyneladende er kommet ind på rådhuset ved at brække en bagdør op med en skruetrækker eller to.

Det fremgår også af artiklen, at man åbenbart kun har haft udendørs videoovervågning, og ingen indendørs kameraer rettet mod det skab i forhallen, hvor man opbevarede de 134 pas.

Det er bemærkelsesværdigt.

Det er bemærkelsesværdigt fordi landsdækkende medier for nogen tid siden skrev mange artikler om, at udenlandske myndigheder henvendte sig til danske myndigheder, fordi der blev fundet mange falske danske pas. Der var tale om, at kommunerne ikke håndterede pasudstedelse med den nødvendige sikkerhed, og røster luftede tanken om, at udstedelse af pas nok igen burde høre under politiet.

Den diskussion må være gået fuldkommen hen over hovedet på både politikere og embedsfolk i Haderslev Kommune.

Så sent som for et par dage siden kunne man i medierne høre om, at nogle folketingspolitikere igen havde luftet tanken om at indføre krav om tyverisikrede vinduer og døre i nybyggede huse.

Det lyder absurd, at almindelige huse skal kræves bedre sikrede mod tyveri end et rådhus, hvor man opbevarer pas og andre personfølsomme data.

Så vidt jeg forstår, blev tyveriet af de 134 pas opdaget mandag morgen. Medmindre tyvene har været tidligt oppe den mandag, må man vel konkludere, at ingen alarmer er blevet aktiveret.

JV skriver kun om overvågningskameraer, men intet om alarmer. Findes der ingen indbrudsalarmer på rådhuset? Hverken på vinduer eller døre eller bevægelsessensorer? Eller har personalet glemt at slå alarmen til?

Det er beklageligt at læse de svar, som Haderslev Kommunes chef for Borgerservice, IT og Digitalisering giver JVs journalist. Svarene er en hån mod de borgere, som har fået deres pas stjålet og nu må frygte for, hvilke forbrydelser passene kan blive brugt til, og det er en hån mod alle skatteydere, der forventer et ansvarligt og kompetent stykke arbejde udført for den løn, som de betaler chefen.

Desværre er denne sag blot endnu et eksempel på ansvarsløshed og manglende kompetencer og almindelig sund fornuft, som i den grad præger lederne i forvaltningen i Haderslev Kommune.

Lad os håbe, at den nye kommunaldirektør kommer andre boller på suppen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Støjplagede borgere raser over kampfly som aldrig før: Klager er næsten tredoblet på et år

112

Beredskabet lagde en truende mast ned

Kommentar For abonnenter

Mens vi venter på motorvejen

Det er lidt med motorvejene, som det er med vindmøllerne. Vi vil sådan set rigtig gerne have dem, men de skal bare ikke ligge tæt på, hvor vi selv bor. De kritiske røster var klart i overtal, da der tilbage i sommeren 2017 blev sat gang i en offentlig høring af planerne omkring en ny midtjysk motorvej – populært kaldet for Hærvejsmotorvejen. Samme billede er der ved den igangværende høring i forbindelse med VVM-undersøgelsen Tilbage i 2017 var eksempelvis Bække Lokalråd og Bække Borgerforening særdeles klare i mælet i deres høringssvar, hvor én af sætningerne lød således: - Frygten er, at en motorvej - med eller uden afkørselsramper - vil sætte gang i en langsom, men sikker affolkning. Citat slut. Det er ikke noget at sige til, at frygten for en motorvej er til stede. Ikke mindst støjen fra tusindvis af biler, som vil passere forbi, giver anledning til betydelig utryghed hos mange. Dertil kommer også en motorvejs indiskutable indgriben på naturen og miljøet. Argumenterne fra utrygge borgere er ganske forståelige. Men som med meget andet, så er debatten omkring motorveje ikke udelukkende sort eller hvid. Motorvejene kan rent faktisk også bringe noget positivt med sig. Erhvervsudviklingen har ganske mange steder, hvor der er blevet etableret motorveje, vist sig at være positiv. Der er positive eksempler nok – selv inden for vores egen kommune. I Vejen, Brørup og Holsted taler udviklingen i erhvervslivet tæt ved motorvejen sit klart tydelige sprog. Danish Crowns slagteri i Holsted var med sikkerhed ikke blevet placeret i området, havde der ikke været en motorvej Også længere oppe i det midtjyske er der klare fortællinger om, at motorvejen klart kan bringe noget positivt med. I Ikast-Brande Kommune konstateres det, at motorvejene er med til at øge bosætningen og etablering af nye erhvervsvirksomheder. I Silkeborg er der også begejstring. I den midtjyske by er der knap et år efter åbningen af motorvejen for nogle få år siden sat rekord i salget af erhvervsjord. Om hærvejsmotorvejen overhovedet bliver til noget, vil blive afgjort inde på Christiansborg. Men i næste måned – mandag den 16. marts – har Vejdirektoratet inviteret til borgermøde i Vejen. Her vil der blive orienteret om VVM-undersøgelsen og de seks linjeføringer, som er bragt i forslag. To af linjeføringerne vil medføre ganske mange kilometer asfalt gennem Vejen Kommune – og vil også byde på to til- og frakørselsramper dels ved Bække og dels ved Gesten. Hvordan det modtages, må vi se tiden an. Men ud over den forståelige utryghed omkring støj og negativ indvirkning på natur og miljø så vil en ny motorvej også give nogle muligheder. GOD SØNDAG

Annonce