Annonce
Nordtyskland

Patient blev ulovligt spændt fast: Nu sejrer hun i retten

Modelfoto: Colourbox.

Kiel. Anklagemyndigheden skal fortsætte efterforskningen mod to læger og et medlem af plejepersonalet på universitetssygehuset i Kiel, fordi de ulovligt har fikseret en patient. Sagen er ikke belyst tilstrækkelig godt. Det har forbundsforfatningsdomstolen i Karsruhe afgjort. Det var patienten, der havde klaget til forbundsforfatningsdomstolen.

Kvinden var i 2012 offer for en rideulykke og kom på sygehuset med hukommelsessvigt og smerter. Den efterfølgende morgen ville lægerne ikke udskrive patienten. Da hun alligevel forlod sygehuset med sin samlever, tilkaldte personalet politiet.

Betjentene overtalte kvinden til at vende retur til sygehuset. Da patienten ankom til afdelingen, var der allerede fikseringsbælter klar, og med magt spændte lægen, en plejer og en betjent kvinden fast til sengen. Kredslægen fik med tilladelse fra en dommer kvinden indlagt på sygehusets lukkede, psykiatriske afdeling i yderligere en dag.

Efterfølgende har en domstol afgjort, at forløbet var lovstridigt. Kvinden lagde derefter sag an, men efterforskningen blev indstillet.

Den beslutning var forkert, mener forfatningsdommerne. De peger på, at det kan true tilliden til statens magtmonopol, hvis man afstår fra at straffe lovbrud effektivt.

Hermed havner sagen atter hos Slesvig-Holstens delstatens øverste domstol, Oberlandesgericht. Her havde kvinden forgæves klaget over, at efterforskningen var blevet indstillet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce