Annonce
Tønder

Patienterne bliver væk: Lægehuse er næsten tomme på grund af corona

Lægehuset på Tønder sygehus oplever markant nedgang i patientbesøg. Læge Thomas Berthou opfordrer til, at man ringer til sin læge, hvis det er nødvendigt. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Corona-situationen får patienterne til at holde sig hjemme. I lægehuset ved Tønder Sygehus, er antallet af besøg gået ned til typisk en fjerdedel.

TØNDER: Mens resten af sundhedsvæsenet ser ud til at være på den anden ende på grund af corona-krisen, er det modsatte tilfælde hos de praktiserende læger.

Thomas Berthou, der er læge i 'Lægerne Smits, Eckhoff og Berthou' på Tønder Sygehus, mærker hver dag, at patienter holder sig hjemme.

- Nej, vi har ikke specielt travlt. Rigtig mange mennesker har jo set fjernsyn og de tænkte, at vi nok havde utrolig travlt, så de ville ikke ulejlige os med at ringe. Det betød lige pludselig, at mange af den henvendelser, vi ville få på en almindelig hverdag med tegn på sygdom eller skulle videre til udredning, jamen de er også holdt op med at henvende sig, fortæller Thomas Berthou.

Lægehuset holder kontakt med patienterne telefonisk - det der kan klares på telefon, skal klares på telefon. Desuden har man fået en række video-redskaber, som fungerer i forhold til nogle patienter. Og så er der stadig de akutte patienter, som lægehuset er nødt til at se, fordi risikoen ved ikke at behandle er større, end hvis de ikke kommer i konsultationen. Men tilstrømningen til lægehuset er begrænset.

Annonce

Ring!

- Rent fysisk kommer der ikke ret mange. Det kunne tælles på en hånd. Nu er det blevet lidt mere, efter at folk har fundet ud af, at der ikke er så travlt hos lægerne, men fysisk er der ikke ret mange, der møder op her, siger Thomas Berthou.

Thomas Berthou havde fem-seks fysiske fremmøder mandag, mod flere end tyve på en almindelig dag på lægekontoret.

Alligevel opfordrer han til, at patienterne opfører sig så tæt på det almindelige som muligt.

- Mit råd er, at folk skal ringe til lægen på samme måde som de ringede til lægen inden corona-sygdommen. De skal ikke være bange for at ringe af frygt for, at vi har for travlt, for det har vi ikke. Vi skal nok se de patienter, der skal ses. Og hvis de er nervøse for at komme herop, så skal vi nok finde en måde at løse problemet på, så risikoen for smitte er mindst mulig, siger Thomas Berthou.

Der er dog en kategori patienter, som skal være særligt opmærksom.

- Kronikere - det kan være diabetikere eller cancerpatienter - skal være særlig opmærksomme, fordi de er i risikogruppen. De skal ikke være bange for at ringe til deres læge, siger Thomas Berthou.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce