Annonce
Kultur

Paul C om at beholde to stjerner: Vi fejrede det med en potte te

Paul Cunningham nyder den kæmpe køkkenhave, som er en af Henne Kirkeby Kros varemærker. Arkivfoto: Soffi Chanchirra Larsen
Køkkenchef Paul Cunningham og restaurantchef Garrey Dawson på Henne Kirkeby Kro er i Trondheim i øjeblikket, hvor Michelin-stjernerne tidligere på aftenen blev uddelt. Om under en måned åbner restauranten med kun to retter klar ud af 20. Og det er helt med vilje.

Henne Kirkeby: Hvordan fejrer to gamle englændere at have forsvaret pladsen med to stjerne i Michelin-guiden? Med en potte te, selvfølgelig.

Køkkenchef Paul Cunningham og restaurantchef Garrey Dawson fra Henne Kirkeby Kro er lige nu i Norge, hvor der her til aften blev hædret restauranter over hele verden med mad ud over det sædvanlige:

- Det har været en fantastisk dag, en dejlig dag, siger Paul Cunningham på telefonen fra Norge.

Kroen fik to Michelin-stjerner for første gang i 2017 og har forsvaret dem siden. Derfor var det igen i år tid for et potte te, Earl Grey, for at fejre de to stjerner. Men selv om de har prøvet det før, bliver uddelingen på ingen måde hverdag:

- Det er vildt. Selvfølgelig - det er megavildt. Vi er en af de top 500 restauranter på verdensplan. Jeg er super-stolt, siger Paul Cunningham.

Og straks giver han store drys af ros videre. Selv om det kun er ham og restaurantchefen, der er i Norge til uddelingen, er det et stort hold, der står bag stjernerne:

- Vi har et megahold derovre. Tjenerpersonale, kokke, rengøring. Og vores leverandører. Vi kan ikke lave mad uden dem. Hvide Sande, Varde Ådal Lam. Det er fantastisk, at vi kan gøre det. Vi gør det selvfølgelig i samarbejde med Skouboe-familien, som stadig vil lege derovre.

Annonce

Mad skal være impulsiv

Paul Cunningham er tilhænger af arbejdsglæde og god stemning, og den lægger han i den grad mærke til i Trondheim i Norge.

- Hver eneste medarbejder har givet gas i dag, fortæller han.

Han kunne desuden glæde sig over stjerner til kolleger, og så håber han på, det smitter lidt:

- Jeg kan godt savne nogle lokale kolleger, siger han, som skal nyde tirsdagen i Norge, før turen går hjem.

Og så skal der tænkes lidt menu - eller måske ikke. For selv om Henne Kirkeby Kro åbner om under en måned, så har Paul Cunningham kun to retter klar ud af 20.

- Jeg er meget mere til impulsiv madlavning og impulsiv kunst og impulsiv musik. Jeg synes, man får en meget mere ægte oplevelse. Du skal mærke den glæde, der er i køkkenet. Hvis vejret er lidt dårligt, så koger jeg måske sovsen en lille smule mere ind, så den bliver mere kraftig, forklarer han.

Der er forskel på, hvilke fisk de får på dagen. Og skinner solen, leger de med det i maden.

Og vil man have en kop te og fejre de to Michelin-stjerner som de to gamle englændere - ja, så kan de også klare det på Henne Kirkeby Kro. Uanset vejret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Nu er 187 døde med coronavirus i Danmark

Annonce