Annonce
EfB

Paul Conway på besøg i Esbjerg igen for første gang i lang tid: EfB-ejere er trådt ud af bestyrelsen i Barnsley

Paul Conway var i sommeren 2021 en flittig gæst i Esbjerg og EfB, men siden har der været langt imellem besøgene. I denne weekend var Conway så på dansk besøg igen, han og bestyrelsesformand Michael Kalt ønsker først at tale med pressen efter sæsonen. Foto: Claus Fisker/Scanpix
Paul Conway og Chien Lee ikke længere i bestyrelsen i Barnsley. Conways besøg i Esbjerg i denne weekend har intet med et lignende tiltag i EfB at gøre. Fredag blev klubbens sportslige situation yderligere forværret, da Fremad Amager slog HB Køge.

Hvis man var i det konspiratoriske hjørne, kunne man sagtens få en hel masse ud af, at det ene af EfB’s amerikanske bestyrelsesmedlemmer, Paul Conway, i denne weekend er i Esbjerg.

Torsdag kom det nemlig frem, at Paul Conway og Chien Lee, der også sidder i bestyrelsen i EfB, sammen med to andre er trådt ud af bestyrelsen i søsterklubben Barnsley og er erstattet af blandt andre Jean Cryne, enken til den tidligere ejer, Patrick Cryne.

Pacific Media Group beholder dog sine aktier i klubben.

Annonce

Conway og Lee var hovedmændene bag opkøbet af 80 procent af aktierne i Barnsley i 2017 og indsatte sig selv i bestyrelsen, men i det seneste år har samarbejdet været alt andet end gnidningsfrit. Barnsley rykkede ud af The Championship, de amerikanske investorer har været meget lidt populære blandt klubbens fans, og dem henvendte bestyrelsesmedlem Neerav Parekh sig direkte til i den officielle meddelelse om skiftet i bestyrelsen på klubbens hjemmeside.

- Det tager lang tid at genopbygge et ødelagt forhold, men det er det, vi vil gøre nu, skridt for skridt, skrev Neerav Parekh blandt andet.

Snakken går

Som bekendt har Paul Conway og de øvrige amerikanske investorer heller ikke mange tilhængere i Esbjerg og omegn i øjeblikket, og det er en kendt sag, at der er rumlen i det lokale erhvervsliv, hvor rygter om mere eller mindre konkrete tanker om et tilbagekøb af EfB florerer. Men direktør Jens Hammer afviser, at den ulmende uro har noget som helst med Paul Conways besøg i Esbjerg.

- Det er ikke relevant i denne sammenhæng. Han har nogle møder med rent sportsligt indhold, og mere er der mig bekendt ikke i det, siger Jens Hammer, der naturligt nok er bekendt med, at snakken går i byen lige nu.

- Det hører vi selvfølgelig også her på kontoret, og jeg kan da sagtens forstå, at der bliver snakket, det er jo en afspejling af en utilfredshed med de sportslige resultater. Men vi er ikke blevet informeret om, at der skulle være noget som helst nyt om ejerforholdene. Her på kontoret arbejder vi ud fra de samme forudsætninger, som vi hele tiden har gjort, og de er, at amerikanerne også er her efter sommerferien, siger Jens Hammer.

Annonce

Sejr til Fremad Amager

EfB’s sportslige situation blev fredag markant forværret, da Fremad Amager på hjemmebane slog HB Køge 1-0 og dermed øgede forspringet til EfB til hele syv point.

EfB er inden hjemmekampen mod Vendsyssel søndag således under et markant pres, men det får tilsyneladende ikke træner Steffen Ernemann til at gå i panik og foretage de store udskiftninger på det hold, der senest tabte 2-1 på udebane mod HB Køge.

Faktisk så det ved fredagens træning ud til, at der kun er en enkelt ændring, og den er træneren nødt til at foretage. Elias Sørensen er nemlig røget i karantæne efter sin advarsel på HB Køge, og han erstattes formentlig af Emil Holten – holdet mod Vendsyssel kunne meget vel se således ud:

Jeppe Højbjerg – Linus Rosenlöcher, Kevin Conboy, Seid Korac, Jonas Mortensen – Simon Bækgård, Yacine Bourhane, Mads Larsen – Nicklas Strunck, Emil Holten, Patrick Schmidt.

Annonce
EfB For abonnenter

EfB fik sin første sejr i næsten er halvt år: Lykken vendte alt for sent for EfB

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Nedgravet lig fundet i kolonihaveområde og tre personer fængslet: Det ved vi om den uhyggelige drabssag

Esbjerg For abonnenter

Thomas' fingre var smeltet ind til senerne, men nu har han sagt farvel til førtidspension: Jeg vil hellere arbejde i mit eget firma

Varde For abonnenter

Chokeret Julie tog sig af dement kvinde, der gik forvirret rundt i midtbyen og ledte efter kørelejlighed til grænsen: - Jeg fik at vide, at jeg bare skulle lade hende gå

Billund

Barn kørt ned af bil: 72-årig kvinde overså formentlig sin vigepligt

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Kolding

Henrik fandt 43-årig formodet drabsoffer gennembanket kort før han forsvandt: - Der må være nogle, der har været meget sure på ham

Kolding For abonnenter

Efter drabet på 22-årig kvinde: Nu vil Kate bare gerne væk fra stoffer og utryghed på Violvej

Klimakamp ved køledisken: Klimamærker guider Kvicklys kunder til mere klimavenlige indkøb

Sydjylland

André gav sin mobber et knæ i ansigtet: Blev første gang smidt ud af skolen i 3. klasse - nu vil han lægge årti med vold og stoffer bag sig

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Kolding

Dreng med autisme tog fra Gentofte til Kolding for at komme i praktik: Her ville firma godt give Noah en praktikplads

Aabenraa For abonnenter

Pia og hele byen knokler for kæmpe gul Tour-fest: Nu skal landsby på verdenskortet

Kultur

Det hemmelige svømmebad: Sæsonen er åben, men fortæl det ikke til nogen

Annonce