Annonce
Danmark

Pendlere føler sig utrygge over grænsekontrol

Arkivfoto: Kim Haugaard/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Flere grænsependlere frygter at kontrollerne ved den dansk-tyske grænse kan bidrage til at sprede coronavirus. Rigspolitiet vil indskærpe retningslinjerne. Det skriver Der Nordsschleswiger.
Annonce

Flere grænsependlere fortæller til Der Nordschleswiger, at de oplever, at betjentene ved den danske grænsekontrol ikke overholder sikkerhedsafstanden.

Karl-Heinz Smektala fra Oksager nær Flensborg fik således stukket et alkometer helt op i ansigtet og blevet bedt om at blæse i det.

- Jeg forsøgte at tage det i hånden, men fik at vide, at jeg bare skulle blæse i det. På det tidspunkt kunne jeg jo ikke vide noget om, hvorvidt jeg var smittet, og så blev jeg bedt om, at blæse direkte ind i det glasbur, hvor betjentene sad, siger han til Der Norschleswiger.

En anden grænsependler har tidligere fortalt, at han oplever at betjentene stikker hovedet helt tæt hen til den nedrullede bilrude, når de skal tjekke passet.

En tredje fortæller ligeledes om manglende sikkerhedsafstand, samt at betjentene tager det ene pas efter det næste i hånden uden at skifte handsker. Rigspolitiets kommunikationsdirektør siger, at der er udarbejdet præcise retningslinjer, som skal forebygge en smittespredning, da Der Nordschleswiger fortæller om pendlernes utryghed.

- Det er jeg ked af at høre, for vi ønsker at forhindre en spredning af smitten, siger Rigspolitiets kommunikationsdirektør, Anders Frandsen.

- Hvis dette ikke fungerer optimalt, vil jeg tage det med tilbage og undersøge, hvordan vi kan få det til at fungere bedre. Hos Syd- og Sønderjyllands Politi forsikrer man, at man følger retningslinjerne, men erkender, at man til tider går tættere på for at udføre sin opgave.

- I praksis beder vi de personer, der bliver kontrolleret, om selv at vise deres pas/andre dokumenter bag en bilrude. Men ud fra en konkret vurdering kan det blive nødvendigt for betjentene at tage dokumenterne i hånden for at foretage en nærmere undersøgelse. Ved disse lejligheder benytter betjentene enten handsker, eller spritter deres hænder af, siger politiinspektør Brian Fussing, Udlændingekontrolafdeling Vest, Syd- og Sønderjyllands Politi i et skriftligt svar til Der Nordschleswiger.

Kilde: Der Nordschleswiger

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Annonce