Annonce
Billund

Pendlere kommer foran i køen til lejligheder: Det vil øge bosætningen

Der er rift om lejlighederne i Billund Boligforening, her Lærkevej. Nu bliver det dog nemmere for pendlere at få en lejebolig. Arkivfoto: Andreas Bjerre
Billund Boligforening har fået kommunens velsignelse til at lade pendlere komme foran i boligkøen. Lige nu er der op til to års ventetid.
Annonce

Billund: Billund Kommune tager nu endnu et middel i brug for at få pendlere til at slå sig ned i kommunen - og det koster ikke engang kommunen en krone: Pendlere kan komme foran i boligkøen til lejlighederne i Billund Boligforening. Boligforeningen har søgt om lov til at lave en særlig ordning for pendlere, og det har et enigt byråd nikket ja til.

- Det er med til at øge bosætningen, og det er dejligt, at Billund Boligforening kommer med sådan et tiltag, siger borgmester Ib Kristensen (V).

I Billund Boligforening er det nye tiltag ikke kun møntet på indpendlere, der arbejder på Lego.

- Vi har rigtig mange internationale borgere, som har arbejde på Siemens eller på de store virksomheder i Vejle, og som har børn på den internationale skole i Billund. Dem vil vi gerne hjælpe, siger Louise Kristensen, der er udlejningsmedarbejder i Bilund Boligforening.

Annonce

Lang ventetid

Lejeboliger på vej i Billund

Billund Boligforening er i samarbejde med Kirbi på vej med nye lejeboliger i Billund by. Det drejer sig om byggeriet med navnet "Kastaniehjørnet". Her er der to-, tre- og fireværelses lejligheder.

Boligforeningen er også på vej med 120 nye boliger på hjørnet af Hovedgaden over for Netto og Q8. Byggeriet får navnet "Loops". Her er der 20 ungdomsboliger og 100 familielejligheder.

Begge byggerier forventes klar i løbet af 2021.

Dermed har Billund Boligforening i alt knap 1000 lejemål.

Og det er ikke nemt at få en lejebolig i Billund, selvom boligforeningen, når de nye byggerier er klar i løbet af 2021, kommer op på knap 1000 lejemål.

Ventetiden er op til to år, hvis man vil bo til leje i Billund. Arkivfoto

- Som almindeligt medlem er ventetiden lige nu halvanden -to år på at få en bolig i Billund, og så er det jo næsten umuligt, hvis du lige har fået arbejde og vil have dine børn på den internationale skole eller bare gerne vil bo i Billund, fordi her er gode muligheder for at komme til de større byer, siger Louise Kristensen.

Annonce

Hver tiende til pendlere

Boligforeningen ønsker at anvise 10 procent af de ledige familieboliger i foreningens afdelinger efter bestemte kriterier:  Den boligsøgende skal stå på den almindelige venteliste, have  folkeregisteradresse uden for kommunen og have fast arbejde indenfor. Desuden skal man have mindst 25 kilometer mellem arbejdspladsen og bopælen ved flytningen, og ordningen vil ikke gælde ikke for personer under uddannelse.

Ordningen, som lader pendlere springe boligkøen over, findes også i en række andre kommuner, blandt andet i Kolding, Varde og Vejle.


Det er med til at øge bosætningen, og det er dejligt, at Billund Boligforening kommer med sådan et tiltag.

Borgmester Ib Kristensen (V)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Sønnen ramt af covid-19: Byrådsmedlem rasende over udelukkelse fra byrådsmøde

Vejen

Frisør låner for at overleve: Har endnu ikke fået penge fra hjælpepakker

Annonce