Annonce
forside

Penge til et nyt museumsbyggeri

Læserbrev: I et tidligere læserbrev har jeg foreslået, at et kommende museumsbyggeri for 100 mio. kr. giver plads til både kunst og søfart.

Efterfølgende har viceborgmester Ejler Schütt spurgt i et læserbrev: Hvor skal pengene komme fra?

Ejler Schütt kender selv svaret: I kommunens budget under "Kunstbygning ved Brundlund Slot", står som en kommentar til den planlagte arkitektkonkurrence:

"Den planlagte konkurrence ville danne grundlag for fundraising til et byggeri, der i sig selv vil have en attraktionsværdi. Alternativt kunne man forhandle med bidragyderne om at få udarbejdet et mindre prestigefyldt arkitektgrundlag inden for den nuværende finansiering, hvorefter kommunen alene skulle finansiere byggeriet. I begge tilfælde vurderes kommunens yderligere egenfinansiering at være 50 mio. kr. "

Kommunen har bevilget 1,450 mio. til arkitektkonkurrence og 20 mio. til byggeri i 2021. Og yderligere afsat 30 mio. kr. i efterfølgende år, altså i alt 51,450 mio.

Interessant skriver Ejler Schütt i sit læserbrev, at han "er bekendt med, at et helt nyt museum på godt 200 m² er opført fiks og færdigt for ca. 2.8 mio." - dog eks. moms.

Det får mig til at foreslå følgende: Byg en enkel museumsbygning på 1.200 m² på engen ved Møllemærsk 600 kvm til kunst og 600 kvm til søfart.

Pris: 6 x 2,8 = 16,8 mio. + moms 4,2 mio. i alt 21 mio. Fundering og arkitekt? Pris max. 25 mio. kr.?

Brug byggeriet i 10-15 år. Byg det om til boliger eller andet til den tid. Og flyt så til et spændende byggeri på Aabenraa Havn!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];