Annonce
Kolding

Penge til fattige børn blev i puljen: - Det er ærgerligt og skuffende

Karina Lorentzen tog intiativ til en pulje på 25.000 kroner, der skal hjælpe børn i økonomisk trængte familier., så de også har mulighed for at være med til børnefødselsdage og på lejrture. Foto: Søren Gylling
Karina Lorentzen (SF) stod sidste sommer bag forslaget om at oprette en pengepulje til børn i økonomisk trængte familier. Hun fortæller, social- og sundhedsudvalget det første år to gange forgæves bad forvaltningen om en tilbagemelding på ordningen.

Kolding: Karina Lorentzen (SF) foreslog, at puljen med penge til børn i økonomisk trængte familier skulle afsættes sidste sommer, da hun var formand for Kolding Kommunes social- og sundhedsudvalg.

- Det er ærgerlig og skuffende, at der ikke blev udbetalt penge fra puljen det første år, den eksisterede. Jeg tænker, at det måske er blevet gjort lidt mere besværligt end som så at få ordningen ud at leve.

Karina Lorentzen, der ved seneste valg blev genvalgt til Folketinget, nævner, at hun er blevet kontaktet af en borger, der gjorde opmærksom på, at man ikke kan finde noget om ordningen på Kolding Kommunes hjemmeside.

- Så jeg skrev til forvaltningen og forslog, at ordningen skulle stå der, så folk ved, at den findes.

Annonce
Det er ærgerlig og skuffende, at der ikke blev udbetalt penge fra puljen det første år, den eksisterede. Jeg tænker, at det måske er blevet gjort lidt mere besværligt end som så, at få ordningen ud at leve.

Karina Lorentzen (SF)

Børnenes fællesskaber

Karina Lorentzen er tidligere lærer og har set, hvad der sker, når børn ikke kan deltage i for eksempel børnefødselsdag, fordi familien har svært ved at afse penge til en gave.

- Så bruger børnene mange kræfter på at gemme sig og dække over, at familien har det svært økonomisk. Puljen skal hjælpe de børn, så de ikke falder ud af fællesskabet. I udvalget bad vi to gange om at få en tilbagerapportering på initiativet, men det fik vi ikke. Forvaltningen har haft meget travlt med at få strategien "Selvværd og sammenhæng" ført ud i livet. Måske er det et udtryk for overbelastning i systemet, siger hun.

Karina Lorentzen kan ikke forestille sig, at der ikke er behov for den økonomiske støtte.

- Det er ikke så lang tid siden, at fagforbundet 3F havde en artikel om, at der på nogle skoler er store udfordringer med børn, der ikke kan betale ting som lejrskoler. Det er klart, at vi ikke skal lave en pulje, hvis behovet ikke er der eller hvis det alligevel bliver dækket på anden vis. Men det er ikke mit indtryk, at alt bliver dækker, siger folketingsmedlemmet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce