Annonce
Vejen

Penge til lokal pilgrimsrute

På billedet er det formand for Camino-projektet Ann Alonso og filialdirektør Lars Stenger, som overrækker støtten til projektet. Privatfoto

Rødding: Camino-projektet i Rødding-området har fået en stor økonomisk donation på 15.000 kroner fra Frøs Sparekasse.

- Det er ikke længere nødvendigt at tage til Spanien for at gå camino-turen. Lokale kræfter har gjort det muligt at opleve en lokal camino i vores dejlige område. På turen er der mulighed for at komme gennem ni byer i vores skønne nærområde, og der er rig mulighed for at opdage steder, som de færreste tidligere har oplevet. Som lokal sparekasse er vi glade for, at vi kan være en del af projektet, og være med til at samle og styrke lokalsamfundet, lyder det fra Lars Klinge Stenger, filialdirektør i Rødding.

Caminoen i Frøs Herred, som i alt bliver på 110 km mellem de 10 kirker i de ni sogne Skodborg, Ø. Lindet, Gram, Fole, Sdr. Hygum, Rødding, Hjerting, Lintrup og Skrave.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Lagerhal gik op i flammer

Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce