Annonce
Vejen

Lokale foreninger deler 325.000 kroner fra DGI

Der blev i 2019 tilført landsdækkende puljepenge til foreninger i Vejen Kommune, hvoraf nogle blandt andet har fodbold på paletten. Pressefoto
15 sportsklubber fra Vejen Kommune blev tilført penge fra landsdækkende pulje i løbet af 2019. Hovborg Ungdoms- og Idrætsforening, Askov Mudeaters

Vejen Kommune: Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Danske Gymnastik- & Idrætsforeninger (DGI) bevilgede i løbet af sidste år 47 millioner til sportsforeninger i hele landet, og på baggrund af ansøgninger gik de 325.000 kroner til 15 med base indenfor Vejen Kommunes grænser.

Det er konklusionen i en pressemeddelelse fra DIF, hvori det også fremgår, at de to store idrætsforbund er sammen om en fælles foreningspulje for at spare administrationsudgifter.

- Midlerne skaber udvikling og aktivitet i de enkelte idrætsforeninger og gør derfor en kæmpe forskel ude i lokalsamfundene, siger DIF-formand Niels Nygaard og fortsætter.

- Der har været tusindvis af spændende og inspirerende ansøgninger, og foreningspuljen har opfyldt rigtig mange af de ønsker og drømme, som findes blandt de frivillige kræfter i idrætsforeningerne.

Pengene er ment som en hjælp til indkøb af ikke mindst idrætsredskaber og til at gennemføre nogle af de tiltag, som de frivillige kræfter i foreningerne har drømt om, men som der hidtil ikke har været midler til.

Annonce

Gør en forskel

De uddelte midler glæder blandt andre Vejenkredsens socialdemokratiske folketingsmedlem Troels Ravn.

- Jeg er et barn af Foreningsdanmark og har altid været medlem af en idrætsforening, så jeg ved, at de frivillige kræfter gør den berømte forskel. Det er dejligt at høre, at der er stor interesse for puljen, og at den er med til at skabe aktivitet og forbedre vilkårene for de frivillige kræfter i idrætsforeningerne, fortæller Troels Ravn i samme pressemeddelelse.

De fem foreninger i Vejen Kommune, som i denne omgang fik flest midler tilført, er: Hovborg Ungdoms- og Idrætsforening, Askov Mudeaters (mountainbike), Kolding Flyveklub (i Gesten), Rødding Idrætsforening og Jels Idrætsforening.

I alt modtog 1464 foreninger et beløb i 2019 fordelt på 95 af landets 98 kommuner. 1. marts åbner DIF og DGI igen puljen op for potentielle ansøgere. Indtil videre løber den til og med 2021.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Støjplagede borgere raser over kampfly som aldrig før: Klager er næsten tredoblet på et år

Kommentar For abonnenter

Mens vi venter på motorvejen

Det er lidt med motorvejene, som det er med vindmøllerne. Vi vil sådan set rigtig gerne have dem, men de skal bare ikke ligge tæt på, hvor vi selv bor. De kritiske røster var klart i overtal, da der tilbage i sommeren 2017 blev sat gang i en offentlig høring af planerne omkring en ny midtjysk motorvej – populært kaldet for Hærvejsmotorvejen. Samme billede er der ved den igangværende høring i forbindelse med VVM-undersøgelsen Tilbage i 2017 var eksempelvis Bække Lokalråd og Bække Borgerforening særdeles klare i mælet i deres høringssvar, hvor én af sætningerne lød således: - Frygten er, at en motorvej - med eller uden afkørselsramper - vil sætte gang i en langsom, men sikker affolkning. Citat slut. Det er ikke noget at sige til, at frygten for en motorvej er til stede. Ikke mindst støjen fra tusindvis af biler, som vil passere forbi, giver anledning til betydelig utryghed hos mange. Dertil kommer også en motorvejs indiskutable indgriben på naturen og miljøet. Argumenterne fra utrygge borgere er ganske forståelige. Men som med meget andet, så er debatten omkring motorveje ikke udelukkende sort eller hvid. Motorvejene kan rent faktisk også bringe noget positivt med sig. Erhvervsudviklingen har ganske mange steder, hvor der er blevet etableret motorveje, vist sig at være positiv. Der er positive eksempler nok – selv inden for vores egen kommune. I Vejen, Brørup og Holsted taler udviklingen i erhvervslivet tæt ved motorvejen sit klart tydelige sprog. Danish Crowns slagteri i Holsted var med sikkerhed ikke blevet placeret i området, havde der ikke været en motorvej Også længere oppe i det midtjyske er der klare fortællinger om, at motorvejen klart kan bringe noget positivt med. I Ikast-Brande Kommune konstateres det, at motorvejene er med til at øge bosætningen og etablering af nye erhvervsvirksomheder. I Silkeborg er der også begejstring. I den midtjyske by er der knap et år efter åbningen af motorvejen for nogle få år siden sat rekord i salget af erhvervsjord. Om hærvejsmotorvejen overhovedet bliver til noget, vil blive afgjort inde på Christiansborg. Men i næste måned – mandag den 16. marts – har Vejdirektoratet inviteret til borgermøde i Vejen. Her vil der blive orienteret om VVM-undersøgelsen og de seks linjeføringer, som er bragt i forslag. To af linjeføringerne vil medføre ganske mange kilometer asfalt gennem Vejen Kommune – og vil også byde på to til- og frakørselsramper dels ved Bække og dels ved Gesten. Hvordan det modtages, må vi se tiden an. Men ud over den forståelige utryghed omkring støj og negativ indvirkning på natur og miljø så vil en ny motorvej også give nogle muligheder. GOD SØNDAG

Annonce