Annonce
Esbjerg

Pengeløst byråd vedtog plan for rekreativ grusgrav

Forslaget til en masterplan for Tjæreborg Gamle Grusgrave blev præsenteret i juni i Tjæreborgs Idræts- og Kulturhus. Mødet blev arrangeret af Esbjerg Kommune i samarbejde med Lokalrådet for Sneum-Tjæreborg. Foto: Moos Landskaber.
Masterplanen for Tjæreborg Gamle Grusgrave er blevet vedtaget, men det er også alt, hvad der sker i øjeblikket. Der følger nemlig ikke penge med planen.

Esbjerg Kommune: Den strategiske masterplan for Tjæreborg Gamle Grusgrave er spændende læsning, men desværre er der foreløbig ikke sat penge af til at realisere visionerne for det 29 hektar store område.

Mandag aften vedtog Esbjerg Byråd dog masterplanen, som er resultatet af et samarbejde mellem Sneum-Tjæreborg Lokalråd og Esbjerg Kommune og et offentligt dialogmøde i Tjæreborg, hvor mange borgere deltog aktivt og bidrog med idéer og ønsker. Det er Moos Landskaber, der har omsat de mange ønsker og visioner til en mere detaljeret og kreativ landskabs- og naturplan.

Formanden for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen (S), oplyste på byrådsmødet, at der i den otte uger lange høringsperiode er indkommet syv høringssvar.

- Det ene var et ønske om at flytte en trappe fra det foreslåede sted på Nordre Strandvej. Det lytter vi selvfølgelig til og prøver at finde et andet passende sted. Et andet gik på beplantningen, og det er der tilføjet ekstra om i planen. De sidste høringssvar var bekymringer om planens betydning for nogle af de omkringliggende grunde, oplyste udvalgsformanden. Han slog samtidig fast i relation til bekymringerne, at der ikke følger en bevilling med planen, så politikerne skal først finde penge, før projekterne overhovedet kan blive til noget:

- Men jeg kan love, at når vi kommer så vidt, så vil vi indgå en dialog med grundejerne, så vi sammen kan forsøge at tilpasse projekterne, så alle bliver tilfredse, sagde Søren Heide Lambertsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce