Annonce
Esbjerg

Pengeløst byråd vedtog plan for rekreativ grusgrav

Forslaget til en masterplan for Tjæreborg Gamle Grusgrave blev præsenteret i juni i Tjæreborgs Idræts- og Kulturhus. Mødet blev arrangeret af Esbjerg Kommune i samarbejde med Lokalrådet for Sneum-Tjæreborg. Foto: Moos Landskaber.
Masterplanen for Tjæreborg Gamle Grusgrave er blevet vedtaget, men det er også alt, hvad der sker i øjeblikket. Der følger nemlig ikke penge med planen.

Esbjerg Kommune: Den strategiske masterplan for Tjæreborg Gamle Grusgrave er spændende læsning, men desværre er der foreløbig ikke sat penge af til at realisere visionerne for det 29 hektar store område.

Mandag aften vedtog Esbjerg Byråd dog masterplanen, som er resultatet af et samarbejde mellem Sneum-Tjæreborg Lokalråd og Esbjerg Kommune og et offentligt dialogmøde i Tjæreborg, hvor mange borgere deltog aktivt og bidrog med idéer og ønsker. Det er Moos Landskaber, der har omsat de mange ønsker og visioner til en mere detaljeret og kreativ landskabs- og naturplan.

Formanden for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen (S), oplyste på byrådsmødet, at der i den otte uger lange høringsperiode er indkommet syv høringssvar.

- Det ene var et ønske om at flytte en trappe fra det foreslåede sted på Nordre Strandvej. Det lytter vi selvfølgelig til og prøver at finde et andet passende sted. Et andet gik på beplantningen, og det er der tilføjet ekstra om i planen. De sidste høringssvar var bekymringer om planens betydning for nogle af de omkringliggende grunde, oplyste udvalgsformanden. Han slog samtidig fast i relation til bekymringerne, at der ikke følger en bevilling med planen, så politikerne skal først finde penge, før projekterne overhovedet kan blive til noget:

- Men jeg kan love, at når vi kommer så vidt, så vil vi indgå en dialog med grundejerne, så vi sammen kan forsøge at tilpasse projekterne, så alle bliver tilfredse, sagde Søren Heide Lambertsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Gense JV Direkte: Mattias Tesfaye svarer på spørgsmål om hjemsendelser og omstridte børn i Syrien

Sydjylland

Minister holder fast i sag om udviste syrere: - Nogle får ja, og andre får nej

Annonce