x
Annonce
Esbjerg

Pengeløst byråd vedtog plan for rekreativ grusgrav

Forslaget til en masterplan for Tjæreborg Gamle Grusgrave blev præsenteret i juni i Tjæreborgs Idræts- og Kulturhus. Mødet blev arrangeret af Esbjerg Kommune i samarbejde med Lokalrådet for Sneum-Tjæreborg. Foto: Moos Landskaber.
Masterplanen for Tjæreborg Gamle Grusgrave er blevet vedtaget, men det er også alt, hvad der sker i øjeblikket. Der følger nemlig ikke penge med planen.

Esbjerg Kommune: Den strategiske masterplan for Tjæreborg Gamle Grusgrave er spændende læsning, men desværre er der foreløbig ikke sat penge af til at realisere visionerne for det 29 hektar store område.

Mandag aften vedtog Esbjerg Byråd dog masterplanen, som er resultatet af et samarbejde mellem Sneum-Tjæreborg Lokalråd og Esbjerg Kommune og et offentligt dialogmøde i Tjæreborg, hvor mange borgere deltog aktivt og bidrog med idéer og ønsker. Det er Moos Landskaber, der har omsat de mange ønsker og visioner til en mere detaljeret og kreativ landskabs- og naturplan.

Formanden for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen (S), oplyste på byrådsmødet, at der i den otte uger lange høringsperiode er indkommet syv høringssvar.

- Det ene var et ønske om at flytte en trappe fra det foreslåede sted på Nordre Strandvej. Det lytter vi selvfølgelig til og prøver at finde et andet passende sted. Et andet gik på beplantningen, og det er der tilføjet ekstra om i planen. De sidste høringssvar var bekymringer om planens betydning for nogle af de omkringliggende grunde, oplyste udvalgsformanden. Han slog samtidig fast i relation til bekymringerne, at der ikke følger en bevilling med planen, så politikerne skal først finde penge, før projekterne overhovedet kan blive til noget:

- Men jeg kan love, at når vi kommer så vidt, så vil vi indgå en dialog med grundejerne, så vi sammen kan forsøge at tilpasse projekterne, så alle bliver tilfredse, sagde Søren Heide Lambertsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce