Annonce
Esbjerg

Pengeløst byråd vedtog plan for rekreativ grusgrav

Forslaget til en masterplan for Tjæreborg Gamle Grusgrave blev præsenteret i juni i Tjæreborgs Idræts- og Kulturhus. Mødet blev arrangeret af Esbjerg Kommune i samarbejde med Lokalrådet for Sneum-Tjæreborg. Foto: Moos Landskaber.
Masterplanen for Tjæreborg Gamle Grusgrave er blevet vedtaget, men det er også alt, hvad der sker i øjeblikket. Der følger nemlig ikke penge med planen.

Esbjerg Kommune: Den strategiske masterplan for Tjæreborg Gamle Grusgrave er spændende læsning, men desværre er der foreløbig ikke sat penge af til at realisere visionerne for det 29 hektar store område.

Mandag aften vedtog Esbjerg Byråd dog masterplanen, som er resultatet af et samarbejde mellem Sneum-Tjæreborg Lokalråd og Esbjerg Kommune og et offentligt dialogmøde i Tjæreborg, hvor mange borgere deltog aktivt og bidrog med idéer og ønsker. Det er Moos Landskaber, der har omsat de mange ønsker og visioner til en mere detaljeret og kreativ landskabs- og naturplan.

Formanden for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen (S), oplyste på byrådsmødet, at der i den otte uger lange høringsperiode er indkommet syv høringssvar.

- Det ene var et ønske om at flytte en trappe fra det foreslåede sted på Nordre Strandvej. Det lytter vi selvfølgelig til og prøver at finde et andet passende sted. Et andet gik på beplantningen, og det er der tilføjet ekstra om i planen. De sidste høringssvar var bekymringer om planens betydning for nogle af de omkringliggende grunde, oplyste udvalgsformanden. Han slog samtidig fast i relation til bekymringerne, at der ikke følger en bevilling med planen, så politikerne skal først finde penge, før projekterne overhovedet kan blive til noget:

- Men jeg kan love, at når vi kommer så vidt, så vil vi indgå en dialog med grundejerne, så vi sammen kan forsøge at tilpasse projekterne, så alle bliver tilfredse, sagde Søren Heide Lambertsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce