Annonce
Billund

Skal være færdig i 2022: Kampsport og gymnastik får 1700 kvadratmeter at boltre sig på

Sådan skal motorik- og kampsportscentret se ud. PR-illustration: Sand og Lundgaard
I årevis har Magion i samarbejde med foreningslivet arbejdet på et motorik- og kampsportscenter. Nu er der så mange penge til projektet, at Magion tør melde ud, at lokalerne formentligt åbner i efteråret 2022. Samtidig går en lokal indsamling af penge i gang.

Grindsted: En 1200 kvadratmeter stor tilbygning med en førstesal på cirka 480 kvadratmeter til kampsport. Det er på vej ved Magion, og det åbner formentligt i efteråret 2022.

Der har været arbejdet på det nye motorik- og kampsportscenter i årevis, men Magion meddeler nu, at pengene er hjemme. Det skyldes støtte fra Ole Kirk's Fond, K.G.  Fonden og Billund Kommune.

- Det er fantastisk, siger Søren Bossen fra Grindsted Taekwondo Klub.

- Det er noget, vi har arbejdet på i flere år, siger Jørgen Hede Jensen, der er formand for Grindsted AK, der er en bokseklub.

De er to af de foreninger, der har brug for bedre rammer til deres sport. På grund af arbejde har det endnu ikke været muligt at få en uddybning af, hvad det nye center vil betyde for deres sport.

Annonce

Brug for flere penge

Også gymnastikken får bedre forhold med den nye tilbygning. Der kommer et gulv til konkurrencer i gymnastik, baner til powertumbling og en fasttrackbane. Og mange andre vil kunne benytte sig af motorikredskaberne, som der også bliver plads til.

Centerleder Henrik Steen-Andersen forklarer, at prisen for selve bygningen er usikker, men at det bliver i omegnen af 20 millioner kroner. Derudover er der behov for inventar.

Selvom Magion nu melder ud, at projektet kan realiseres, så er der stadig brug for penge, hvis alle drømme skal opfyldes.

- Der er jo ikke noget ved at have sådan et center, uden der er en airtrack eller en boksering. Så foreningerne skal nu hjælpe med at samle ind til inventar, men også til mursten, siger Henrik Steen-Andersen.

Det arbejde er i gang, fortæller John Storgård Pedersen, næstformand i GGIF Gymnastik. Der er nedsat et udvalg, der er i gang med at finde på ideer til at samle penge ind.

Annonce

Idrætten skal samles

Henrik Steen-Andersen er især glad for tilbygningen, fordi det betyder, at der sker en samling af Grindsteds idrætsliv i Magion.

- Om man er bokser, badmintonspiller eller svømmer, så har man ét sted at mødes. Man kan bruge hinanden og sparre med hinanden. Jeg tror da, at svømmefolk godt kunne lave et samarbejde med boksning og få det ind i deres træning og omvendt, siger han.

Motorik- og kampsportscenteret skal efter planerne placeres på Magions sydside i forlængelse af Magion Fitness. De mange kvadratmeter sikrer også plads til omklædningsrum og en række behandlerrum.

Projektet er udviklet i samarbejde med foreningslivet og tegnet af arkitektfirmaet Sand og Lundgaard. Licitationen forventes iværksat til juni.


Det er fantastisk.

Søren Bossen, formand for Grindsted Taekwondo Klub.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce